Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google OS

Od: matlysek* odpovědí: 8 změna:

Dobry den,nevi nekdo jak tenhle system nainstalovat do Netbooku? Stayenz ho mam,ale nevim jak dale?Dik ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petaaa
hodnocení

0x

myslíš tím chrome os? a odkud jsi ho stahoval? nebylo to z chromeos.hexxeh.net/... jenom abych věděl jak ti poradit postup

matlysek*
hodnocení

petaaa

tak odtud jsem to ještě nezkoušel :) ale jak se tak dívám, stahoval jsi Live CD, nebo USB Disk Image?

matlysek*
hodnocení

No stahl jsem i to od tebe,ale ja bych chtel klasickou instalaci,ne Live Cd.Jako abych mel win a Google OS v nabidce pri zpusteni (bez USB).;)

petaaa

tak to už bude těžší, já sám jsem to zatím vždy nabootoval z flash disku, ale pak jsem se zasekl u prihlasovani, protoze nejsou podporovany drivery pro mou wifi :( , ale je možný že to pak jde instalovat (ruku do ohně bych za to nedal), protože co já vím, tak u linuxových distribucí to tak bývá (u ubuntu je na ploše po nabootování Live CD program pro instalaci) ...

matlysek*
hodnocení

Hele,a nevis? Mam totiz Netbook,asus eee Pc.A je tam nejaky Os Switch,asi neco na bazi Linuxu.Neni to spatne,ale nejak jsem neprisel na to jak v nem instalovat aplikace.Maji koncovku ".deb"? Nevis jak,to instalovat,ve Win me to nejde a v tom OS switch take ne?

petaaa

to nevím, s tímhle os jsme se ještě nesetkal, ale s tou instalací se zkus kouknout sem: linuxexpres.cz/... je to nějaký článek, co jsem našel na googlu, snad to bude fungovat

praivo*

Z LiveCD/LiveUSB normálně nainstaluješ systém na nový oddíl, GRUB se nainstaluje automaticky. Nebo můžeš Linux instalovat pomocí programu Wubi přímo ve Windows, také vytvoří bootovací nabídku.

OS Switch je jen aplikace k přepínání OS, samotný "systém"se jmenuje Express Gate. Neměl by být problém vedle toho nainstalovat Google OS, ale osobně bych doporučil spíše nějakou rozšířenější distribuci, třeba nějakou z variant Ubuntu nebo Linux Mint. GOS AFAIK nutí uživatele k používání jen služeb Googlu a bez internetu není moc užitečný. Radši si nainstaluj nějakou "opravdovou"distribuci (třeba viz výše), kterou budeš moct používat jako plnohodnotný OS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]