Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na počítač, co se naučit?

Od: nano* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak na počítač?S počítačem umim a ovladam i internet atd ale chtěl bych se naučit další věci třeba i programování nebo prostě celkově scháním nějaký výučný program výpočetní techniky který by mně naučil vše od základu až po další věci exituje vubec nějaký?Prostě něco jako je matika na pc tak jestli je i informatika někde ke stažení?děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
je zazity blud, ze programovani je jediny vysoky level na pc. Nemusi to tak byt a pro vyuziti v tom musite byt fakt dobry. Staci si rict, co chcete umet a venovat se tomu. Pracujete v kancelari? Zkuste Excel... lze v nem programovat makra. Ovladnuti funkci na prvni level bohate staci.

nano*
hodnocení

chápu já neříkám že to chci dotáhnout třeba až tam ale jde mi o to se naučit vše s pc prostě informatiku abych se ji mohl učit doma tak potřebuji aplikaci která mě proškolí postupně ze čtení článku na netu se to naučim obtížně (:(

takovou globalni navigaci jsem nevidel, treba ale je. Spis se bavme o tom, co vas bavi... zpracovani dat? Psani knih? Vytvaret jednoduche hry? Vytvorit si www stranky? V tomhle vsem se da najit opravdova veda, ale i snadne prvni kroky.
Prvni je excel, druhy word (uroven stylu apd), treti treba flash a posledni staci notepad z windows.
nano*
hodnocení

Me bavi tak nejak vsechno nerozlisuji to nejak a word,excel atd uz davno ovladam chtěl bych se naučit vše třeba jak optimalizaci,jak být sprácem sítě,html,css,php atd ale to až dýl ted bych se chtěl naučit základní věci nevím jak rozlišovat levely nebo co ted když umím tohle?

ladaadal*

Už dávno ovládáš Excel? To jsi jako samouk génius, znám lidi, co to studovali na vysoký a mají s tím problémy. Já s ním dělám denně už 7. rok a nedovolil bych si nikdy říct, že ho ovládám. Ovládáš ho, jako že umíš napsat čísla do buněk a sečíst, nebo ovládáš všechny jeho funkce včetně těch, které nejsou předepsané v nabídce a lze je vyvolat pouze ručně psaným vzorcem. Umíš dělat grafy, spojovat vzájemně listy nebo sešity, přes složité vzorce tvořit databázová data, přenášet, upravovat a přepočítávat staré databáze a další složitosti? Pokud ne, můžeš začít tímhle a myslím, že na dva roky máš co dělat (když budeš šikovnej). To, že umíš otevřít program a zapsat do něj pár údajů ještě nepovažuj za to, že s ním umíš pracovat.

Jinak si myslím, že na ten popis, co potřebuješ nic globálního neseženeš, spíš si budeš muset vybrat vždycky jednu věc a na ní začít od základů. Myslím, že stejně časem zjistíš buď to, že naučit se to dokonale je na delší čas a zůstaneš jen u jedné, dvou věcí, nebo tě to přestane bavit, protože to nebudeš mít kde využít. Ale může to být samozřejmě všechno jinak.

taky dělám v excelu několit let a pořád jsem břídil, ale mezi jednookými král :-D Myslel jsem si, že excel dělá jen tabulky a grafy... kdepak. Doporučuji nastudovat nejprimitivnější, ale neužitečnější fce: IF (když), SUMIF, VLOOKUP - SLOOKUP (SVYHLEDAT - VVYHLEDAT), poř INDEX - s tím se už dá docela obstojně vyžít a kouzlit :)

Pokud Vás více zajímá PHP, SQL, CSS... tak začít HTML, k tomu přibrat časem CSS, další level je PHP a poslední (My)SQL - vydá to klidně na půl roku, klidně i na deset let - záleží na požadované úrovni.

luke237
hodnocení

0x

Jak uz tady zaznelo, v pocitacich existuje takovych oblasti, ze snazit se pochopit celou informatiku je to same jako clovek, ktery umi uvarit vejce a chce umet pochopit vse o vareni - vsechny ruzne kuchyne sveta, styly uprav vsech druhu masa, ovoce, zeleniny, koreni a navrch jeste umet udelat vsechny zakusky, salaty, dorty, pecivo a zavarovani.

I pocitacovy "odbornik" vi jen neco z jedne konkretni oblasti, takze treba spickovy programator nemusi umet vubec ovladat Excel nebo sitovy administrator neumi naprogramovat neco v Jave. I treba mezi sitovymi administratory je velky rozdil: nekdo se specializuje je spravu treba emailoveho serveru, nekdo se zabyva optimalizacemi web serveru, nekdo je spise na technologie klient-server pro "bezne" aplikace, Unizovy admin neumi spravovat Windows atd. Proste je toho strasne moc a ne ze by se treba ten programator nebyl schopny naucit pouzivat Excel na dobre az spickove urovni, ale on na to proste nema cas, nebo ho to nezajima nebo to nepotrebuje k praci nebo je proste jen rad, ze stiha sledovat, co se deje v tom jeho uzkem oboru.

Vyjmenovavas 2 zajmy: webu (pises html, php, css) a sitarinu. Zacni ctenim Wikipedie na tema "web programming" a "TCP/IP networking". Kdyz budes procitat vsechny odkazy na jine clanky na Wikipedii a prolezat i externi odkazy, zamestna te to na straaaaaasne dlouhou dobu. Existuje dobry duvod, proc i knizky najici v nazvu slova jako "Zaklady XXX" nebo "Uvod do XXX" maji 500 az 1000 stranek.

Na Internetu je zdarma spousta techto tisicistrankovych knizek. Nakladatelstvi OReilly je asi nejznamejsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]