Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, jak lehce udělat v Photoshopu text, který bude mít jen obrys a výplň bude tvořit obrázek? Povedlo se mi obtisnout obrázek pozadí do textu, ale pak mi ten zbytek obrázku nešel smazat, jedině i s tím obtisklým do textu.
Předem děkuju za jednoduchou radu, jsem začátečník, tak mějte prosím trpělivost. Prohlédnul jsem několik videí na YT, ale to, co chci jsem tam nenašel. Děkuju.
Primitivní varianta: obrázek vložit do vrstvy nad text, beze změny vrstvy vybrat text (CTRL+klik na miniaturu vrstvy s textem), v menu výběru zvolit Obrátit výběr nebo tak něco a zbytek obrázku smazat. Nevýhoda: s obrázkem už se nedá hýbat, protože je oříznutý přesně podle textu.
"Pokročilejší" varianta: obrázek nad text, pravý klik na vrstvu -> vytvořit masku. Výhoda tohoto postupu: s vrstvou s obrázkem můžete hýbat nebo ji dále editovat, ale z prostoru vymezeného textem nikam neuteče.
Obrys se v obou případech udělá přes Volby prolnutí vrstvy s textem.
Je potřeba mí dvě vrstvy text a pozadí. Mějte výběrem vybraný jen text ,klikněte na vrstvu s pozadím, kterou chcete vyplnit text a klikněte na přidat masku vrstvy.
Horní vrstvu s textem můžete nyní ikonou oka skrýt.
Dvakrát klikněte na vrstvu a zobrazí se vám menu stylu vrstvy, zde objektu přiřadíte "tah" - obrys a doštelujete.
a hotovo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.