Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překročení dat 30 GB za 13 dnů bez stahování

Od: honzaa* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám u Vodafonu internet s tarifem Připojení bez kabelu+ a je tam objem dat 30GB na měsíc. Už druhý měsíc se mi stalo, že tento objem dat je vyčerpaný - tento měsíc už po 13 dnech. Nestahuju a nedívám se nijak závratně na videa tak mi to přijde divné. Před pár léty jsem měl internet s 10 GB a to jsem se hodně díval a stahoval videa a stačilo to.

Před časem jsem někde narazil na informaci, že existuje nějaký prográmek, který se dokáže připojit na jakoukoli wifi a tím vlastník tohoto programu dokáže být na jakékoli zabezpečené síti, tak nevím, jestli se mi takto někdo nenaboural na mou zabezpečenou síť. Nevím co s tím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

3x

Na videa se ani nemusíte dívat závratně, stačí i normálně.. pokud jsou v nějakém vyšším rozlišení, tak mohou vyžrat hodně. Stejně tak další obsah webů. Také jsem byl kdysi překvapen, když jsem na mobilu spustil aplikaci od Flickru a 300 MB zmizelo za pár minut. A to šlo pouze o prohlížení fotek..

S tím programem na Wi-Fi - ano, programy existují.. ale jen velmi malé množství lidí s nimi umí dělat a přestože jsou návody i na internetu, tak to není až tak jednoduché. Neexistuje žádný program, kde by každý lempl mohl dvakrát kliknout a připojil se kamkoliv. Pravděpodobnější varianta - kdyby se Vám tam opravdu někdo dostal - je špatně nastavené zabezpečení a mizerné heslo. WPA2 s pořádným heslem a aktuálním firmwarem routeru/modemu může být prakticky neprolomitelné.

Pokud chcete mít jistotu, přihlaste se do administrace modemu a podívejte se, co a s jakou MAC adresou se připojuje. Pokud by tam bylo něco neznámého, zkuste to zablokovat a změňte hesla k Wi-Fi i k modemu. Nějaká dokumentace od Vodafonu by měla být zde.

kjcizt
hodnocení

0x

30 GB je hodně málo. Takže to klidně může být i běžným užíváním.

honzaa*
hodnocení

Dneska jedu na zpomaleným netu po FUPu na 0,2 Mbps a od rána mám 770/70 MB přijato/odesláno, mám teda spotřebováno asi 3x míň dat než jak mi to jede normální rychlostí . Další možnost mě napadá, že to můžou dělat reklamy, mám třeba otevřeno 40 nebo 50 oken s různými starnkami, ale po zpomalení rychlosti mám těch oken stejně a spotřebu mám třetinovou, už fakt nevím čím to může být

Ve Firefoxu to funguje tak, že můžeš mít otevřeno klidně 400 tabů / panelů a není to problém. Ale chce to čas od času provést restart prohlížeče, aby nespotřebovával všechnu paměť. Co jsem odpozoroval, tak ty panely, na které klikneš začnou stahovat a načítat data. Ty panely z minula, na které neklikneš žádné data nestahují, kromě ikony stránky nebo názvu stránky. Prostě ¨webovka se nestahuje, jen základní informace o té stránce. Já těch tabů mám tolik otevřených že to budou stovky, ale nevím kolik jich tam vlastně je. A je mi to putna protože nepoužívám wifi, ale kabel a mám neomezený internet :-D Takže vlastně ani nevím kolik za měsíc stáhnu.

hodnocení

0x

Data se stahují i při prohlížení obrázků, tedy obrázky ve vysokém rozlišení na to budou mít vliv. Dále jsou to reklamy, různé banery nebo flash aplikace, které mohou přenášet data během vašeho připojení a prohlížení internetu, to jsou taky reklamy. Dále opravdu můžete mít nainstalovaný program nebo vir který stahuje data, ale v mobilních zařízeních se nevyznám, takže v tomto směru neporadím, spíš to chce dát zařízení na diagnözu k odborníkovy který tomu rozumí, nemyslím ke kamarádovi ale opravdu ke specializované firmě. Levnější je ale zavolat na operátora, aby podal vysvětlení, co za data se to stahuje a odkud. Existují taky programy co stahují data po síti podobně jako funguje torrent. Tzn. například BitTorrent - v tom programu stáhneš torent, a ten pak stahuje např. program nebo soubory (videa apod.) a zároveň ty data posílá jiným uživatelům, kteří je chtějí. Něco si tak stáhneš, ale on stále odesílá data jiným uživatelům i když ty už to máš stažené. A přitom stále běží komunikace mezi tebou a servery to taky jsou nějaké kilobajty nebo megabajty navíc.

fik
hodnocení

0x

Jednoduchá rada,pořiď si internet bez omezení. I když internet nepoužívám nějak extra hodně,mám čítač a když stáhnu pár filmů a podívám se na pár videí,50GB za měsíc lupne jak nic. Jelikož mám připojení bez omezení tak je mi to jedno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]