Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux, odlehčení, prohlížeč

Od: tartix odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám pár dotazů.
1. Začal jsem používat prohlížeč Vivaldi 1.8, ale když ho zapínám, tak po mě chce heslo, když dám zavřít, tak zas po mě chce heslo a poté už ne a už mohu normálně na net. Je to docela otravné, jak to zrušit, abych nemusel pokaždé dávat zrušit?
jpeg.cz/...
2. Jak odlehčit a zrychlit prohlížeč Vivaldi?
3. Který internetový prohlíčeč by jel nejrychleji na mém ntb?
Je lepší Firefoox, nebo Vivaldi či nějaký iný rychlejší na linux.
4. Jak odlehčit a zrychlit linux mint 17.3?
Jak ho optimalizovat, aby na něm lépe šlapali hry, především internetové hry (tanki online atd.)
jpeg.cz/...
jpeg.cz/...
jpeg.cz/...
5. bugy v linuxu--
Když zapnu ntb, tak to nedělá, ale třeba po půl hodině chci kliknout dole na tlačítko start, nebo na ikonku nějakého programu na panelu a nejde to je to skrátka zaseklé, no a pak musím spustit terminál ctrl-alt-t a musím dát reboot. A pak to zas de a za chvilku ne.
Co s tím? jpeg.cz/...
ntb - 2xAMD e1, 6GB ram DDR3 1600 MHz, radeon graphics, linux mint 17.3 xfce 64bit-

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nomad*
hodnocení

0x

1) Pokud pokaždé vytváří nový klíč (jako na screenu), pak je něco v nepořádku s klíčenkou. Zjistěte si, jakou klíčenku Váš systém používá, obstarejte si její dokumentaci nebo podporu (google) a zkontrolujte, zda je správně nainstalovaná a má příslušný polkit (je-li třeba).

2) Nemohu sloužit. Při Vašem HW setupu bych nečekal, že bude odlehčování zapotřebí.

3) Z těch moderních údajně pěkně šlape Chromák. Osobně jsem Firefoxový konzervativec a na laptopu s podstatně horšími parametry než uvádíte Vy nemám s výkonem žádný problém. Rychlejší budou všechny možné "lightweight" prohlížeče (google) a pokud chcete nekompromisní výkon, jsou k dispozici i negrafické "text-based" prohlížeče (google).

4) Viz (2), resp. pokud chcete lehký linux, v první řadě se vykašlete na Mint.

5) Takové chování může mít původ ledaskde. Asi Vám nezbude, než procházet logy. Každopádně dokud máte podobné problémy, které nejspíše (ale nikoli nutně) působí jádro nebo gui, řešil bych prvně tyto a ostatní body až pak.

hodnocení

0x
Vivaldi je od bývalých vývojářů Opery, na Widlích jede poměrně rychle, chválil jsem si ho než jsem potkal PaleMoon. To je dělo .. bohužel netuším jestli je i linuxová verze ale mrkni se po něm, je to fakt momentálně nejrychlejší brousr.
doplněno 23.04.17 18:39: Mám srovnání akorát na Widlích. Co se rychlosti načítání stránek je rychlejší než Chromium,Opera 12, Opera 43, Maxthon, Vivaldi i Firefox. Nenapadá mě nic co by bylo ještě běžně používané a co by bylo rychlejší. Schválně v počítači nechávám tu Operu 12 protože v porovnání s aktuálními verzemi Opery i Frefoxe je to rychlík ale Palemoon je rychlejší.
nomad*

Ano, PaleMoon existuje i v linuxové verzi. Ne, PaleMoon není ani zdaleka nejrychlejší browser.

doplněno 23.04.17 18:45:

Já netvrdím, že je pomalý. Nicméně bez ohledu na srovnání s podobnými odlehčenými prohlížeči existuje skupina prohlížečů řádově rychlejších než prohlížeče grafické, a sice prohlížeče textové. Nedokáži si představit textový prohlížeč pomalejší, než nejrychlejší grafický (ať už to je či není PaleMoon).

Osobně PaleMoon považuji za velmi dobrou volbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]