Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu a vysvětlení chybové hlášky (neumím anglicky).
Mám starší PC s W7 a dvěma HD rozdělenými každý na 3 oddíly. Dříve vše fungovalo bez problémů, ale poslední dobou se stává, že když je PC delší dobu puštětý (dříve to bylo přes 3 hod., poslední dobou už jen 1 hod.), tak se sám pokouší o restart. Ale skončí to tím, že se na displei zobrazí chybová hláška (které nerozumím) a PC restart nedokončí a vypnout se dá jen pomocí dlouhého přidržení zapínacího tlačítka. Kontrolka HD trvale svítí.
Pokud jej chci znovu zapnout, tak se rozjede až k načítání systému a stále načítá, ale nenačte. Kontrolka HD svítí. Opět jej musím vypnout dlouhým přidržením tlačítka.
Pokud ale počkám asi 1/2 hodiny, tak se PC dá normálně zapnout (ikdyž nabídne výběr možností spuštění) a nějakou dobu normálně funguje. Připadne mi to, jako by se tam něco zahřálo a po schládnutí to opět funguje, ale v chybové hlášce jsem nanašel nic o "temperatuře".
Za Vaše rady a vysvětlení chybové hlášky předem děkuji.
Ještě dodávám, že myš ani klávesnice nereagují, takže "press F8" nic nedělá.
Nebo doma vysavačem, ale opatrně - z dálky - nedotýkat se hubicí. A druhou rukou se držet kovového rámu PC (kvůli statické elektřině).
PC určitě není plný prachu. Před necelým rokem jsem měnil HD a PC vyčistil.
Ta chybová hláška říká, že je plný prachu?
Znova opakuji, že anglicky neumím, tak nevím co mě to oznamuje. A fotka nejde vložit do překadače, abych si to přeložil počítačem, zkopírovat to také nejde a celé to do překladače ručně přepisovat se mě nechce.
se zálohou plně souhlasím, je možné, že podle kódu chyby by se dalo dohledat, mé zkušenosti jsou vadný HDD a nebo vadná RAM, ale možností je samozřejmě spousta, mezi nimi to může být i přehřívání, které nemusí být způsobeno prachem, ale třeba špatnou vodivou pastou na CPU: Ale může být i ten prach, by jste se divil, kolik prachu máte doma, hlavně ve městě u silnice. Doma vysaju a můžu znova, stejně tak utřu prach a druhý den můžu nanovo.
nedavno sem resila neco podobne - taky chyba 124
odpraseno, disky zkontrolovany, ramky vymeneny, grafika vymenena
ale az po vymene zdroje to prestalo ... takze zkousejte, chyba 124 neni bohuzel presne definovana
Všem Vám děkuji za rady.
Nakonec se ukázalo, že nejblíž byla "helena42".
Zdroj je sice dobrý, ale když jsem PC rozdělal tak jsem zjistil, že je málo zastrčený (nebo povytažený) napájecí káblík HD Slave. Asi tam vznikal špatným kontaktem přechodový odpor. Po řádném zastrčení napájecího káblíku už všechno funguje jak má.
Někdy si s námi ta elektronika zahrává.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.