Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec podpory OS vista

Od: heterak® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, máte někdo operační systém VISTA? Já ano. Na hlavní stránce googlu mi to piše že systém Vista a XP již není podporován a nebudou se stahovat aktualizace.

Mám stáhlý z netu antivirový program Avast free na 3 měsíce. Po třech měsících si ho vždy odinstaluju a stáhnu si opět nový na 3 měsíce.

Mám se obávat nějaké viru?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to jsou dvě různé záležitosti. OS bude normálně funkční i po skončení podpory (jen už nebude obtěžovat nabídkou nových aktualizací). A antivir si můžete zvolit libovolný (např. je dobrý a zdarma Comodo). Na antivir nemají aktualizace OS vliv - ten má aktualizace vlastní. Zdravím!

satak
hodnocení

0x
Můžete použít jiný prohlížeč než Google...jsou menší i výkonější.
Avast free je na 365dní...u vás je to jinak?
doplněno 15.04.17 19:58: Na stolním dvoujádru s XP-čky používám Firefox nebo Maxthoon...
Při aktualizaci Adobe flash je nutné vypnout antivir...
Dokuď to pojede,tak se Xpéček nevzdám...
Na čtyřjádrovém noťasu mám již Sedmičky.

U nas je Avast free taky na rok s podminkou bezplatne registrace.
Asi je jednodussi kazdy 1/4rok preinstalovavat antivir nez se tim zabyvat 1x rocne..

Free na rok neznamená, že ho musíte po roce odinstalovat, ale že potvrdíte (obnovíte) jeho registraci. Ta platí zase další rok atd.

iz*
hodnocení

0x

Pokud se budete v internetu chovat rozumně, není nutné se bát virů. Stále používám Windows XP a zatím jsem žádný virus "nepotkala".

Horší to časem bude s podporou vývojářů dalších programů. Např. Firefox je asi poslední prohlížeč, který je stále vyvíjen i pro XPčka, ale to skončí letos na podzim. Potom nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]