Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows XP, rady tipy

Od: ernie® odpovědí: 5 změna:

Zdravím

Při rušení jedné sekce naší firmy jsem objevil staší počítač. Řekl jsem si, že se možná bude hodit jako další ke mě do skladu na objednávky, faktury a tak. Počítač jsem úspěšně resuscitoval a vypadá to, že železo jede dobře, ještě zjistím, v jaké fázi agonie je disk.

Platforma 775 IntelDualCore, 2GiB RAM, WinXP. Připojení internetu LAN kabelem přes hlavní WiFi PC se povedlo, nasdílení tiskárny a souborů rovněž, stejně jako úspěšné připojení ke vzdálenému serveru, na kterém běží firemní soft.

Jelikož jsem XP viděl z rychlíku, potřebuju rady a doporučení, kdo s tím máte zkušenosti.

Zatím jsem přišel na to, že nejde nainstalovat desktopová verze aplikace Skype

Furt tam je něco s aktualizacema, upozornění a tak-tohle asi vypnu, ne?

Dík za rady a tipy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že Win XP parřily k nejpovedenějším verzím Windows. Jejich ovládání je velmi podobné Win 7 a předchozím verzím (např. Win 95, Win 98) a není složité. Bohužel musíte se smířit s tím, že leckterý nový SW na nich fungovat už nebude. Co se týká těch aktualizací, tak těch byly za dobu existence Win XP snad tisíce. Microsoft sice přestal před časem vydávat aktualizace nové, ale ty starší jsou stále k dispozici. Takže pokud na PC, které bylo delší dobu mimo provoz a proto některé aktualizace chybí, snaží se je dodatečně stáhnout. Já bych mu v tom nebránil, ale může to trvat velice dlouho (řádově i hodiny).

hodnocení

0x

aktualizace najít v balíčku někde na netu, nainstalovat a vypnout, nebo rovnou vypnout, protože to bude psát pořád, dokonce to bude dělat, že aktualizace se stáhla a nainsatlovala a při dalším zapnutí počítače se to bude opakovat, zase bude stejná hláška...

naihonn*
hodnocení

0x

Naposledy, když jsem to řešil, tak bylo doporučení nainstalovat konkrétně verzi Skypu 6.14.0.104 a nenechat ji aktualizovat. Nezaručuju, že to pořád ještě bude fungovat, ale zkusit se to dá. download.skype.com/...">http://web.archive.org/web/20140413131237/ download.skype.com/...

Na XP bych nainstaloval servispack3 a pak aktualizace vypnul. Bezpečnostní díry mrkvosoft stejně nikdy pořádně neucpal takže asi nemá smysl je řešit aktualizacema. Skype bych našel nějakou starší portable verzi a taky jí zakázal aktualizace.
hodnocení

Nefunguje :)

youtu.be/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]