Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokovací stanice

Od: dokak odpovědí: 7 změna:

Poslední půlrok řeším problém s tím, že jsme pracovně dost vytížení dva na jeden počítat, druhý se potom odbývá na notebooku, k němu bych rád připojil standartní klávesnici, myš a hlavně velký monitor, ale odrazuje mě neustálé připojování všech konektorů, zjistil jsem, že existují dokovací stanice.

1. Můžete mi poradit nějakou iniversální levnou dokovací stanici? Připojit potřebuju myš, klávesnici, monitor a možná i tiskárnu, pokud to půjde duálně s počítačem.

2. Půjde notebook jednoduše ovládat, ikdyž bude zavřený? Nebo bych ho musel mít otevřený vedle a zavazel by?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli existuje univerzální dokovací stanice netuším.

Myslím, že každý výrobce používá svůj konektor na dokovací stanici.

Takže podle výrobce (značky) notebooku zkus vyhledat, jestli mají dokovací stanici.

Dokovací stanice má vždycky hrobadu konektorů, takže myš, klávesnici, monitor i tiskárnu můžeš připojit.

Dokovací stanice (aspoň ta moje od HP) má tlačítko pro zapnutí notebooku a tlačítko pro "vyháknutí" notebooku od dokovací stanice. Takže jde zapnout u zavřený notebook.

dodak

Děkuji za odpovědi, problém je, že potřebuju opravdu universální, protože máme doma 2 notebooky různých značek :(

mytrix*
hodnocení

2x

Univerzální dokovací stanice neexistuje, respektive neexistovala. Každý výrobce má svou vlastní a navíc ji ještě musí podporovat samotný notebook. Většinou touto funkcí disponují pouze notebooky z kategorie pro firemní použití.

V poslední době je to už ale trochu snazší. Nové notebooky, které disponují novým USB 3 portem lze připojit rovněž. Například i-tec.cz/...

Pokud Váš počítač nespadá ani do jedné skupiny, pak máte smůlu a připojit jej nelze.

dokak
hodnocení

Super rada, mám notebook notebooky.heureka.cz/... ten 3.0 splňuje :)

Takže se nemusím obávat zakoupit ji?

Četl jsem, že to půjde ale i na 2.0, ne?

dodak

Respektive, když dokovací stanici nebudu používat na internet, ale data budu brát z WIFI, tak mi nevadí, že má druhý notebook jen 2.0 USB?

dokak
hodnocení

A ještě jeden problém. Mám doma 2 dobré monitory, ale oba jsou ještě DVI kontektory, ta stanice má VGA. Můžete mi poslat nějaký odkaz kdekoliv, kde bych koupil nějakou redukci (pokud existuje), kde bych udělal z monituru VGA? Moc děkuji

dokak
hodnocení

Prosím, půjde nějak zredukovat ten monitor? :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]