Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ccleaner nebo jiný čistič pc?

Od: blk88 odpovědí: 10 změna:

dobrý den, prosím, jaký nástroj používat na čištění a opravy v pc? děkuji všem!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý večer. Záleží na operačním systému. Čím vyšší verze, tím jsou lepší a lepší nástroje rovnou v systému jak píše @ernie. Taktéž záleží, co doufáte od "čištění"a co od "oprav"a v které fázi ten či onen program pustíte, protože oba mohou vést k poškození systému, nebo alespoň znesnadní budoucí opravu. Když totiž "něco nejde", všichni spustí "čistič", (kterým sice vyřešíte na 99% to, že Vám nejde něco na internetu), ale kdy systém vyčistíte o všechny tempy, cache programů, logy, zahodíte obnovu systému, zálohu minulých verzí ovladačů, atd atd například tím ccleanerem, tak z nich pak "opravující"program, či nebohý soused/kamarád/kolega nemůže vyčíst důležité informace, pokud se Vám rozbilo třeba "něco jiného". Takže ano ccleaner čistí ...ale někdy až moc .-)

já používám spíše systémové příkazy CHKDSK /R, který prověří disk a SFC /SCANNOW , který prověří systém ...

Dále ipconfig a spousty jeho přepínačů ( /all /release /renew /flushdns /displaydns ...) pro kontrolu síťových připojení

ccleaner mám nastaven jen na promazávání internetových prohlížečů a "donastavuji"si ho podle potřeby

na viry používám antivir dle momentální schopnosti chytat viry ( virusbulletin.com/... )

na malware/spyware/adware/ransomware střídám programy dle zkušeností (rsit, mbam, superantispyware, combofix,..) -> viry.cz

Hlavně to chce mít trochu "počítačový cit"a vědět KAM se ČIM podívat v případě problému a né pouštět programy, jak mi přijdou pod ruku.

Někdy je pomalý počítač jen proto, že se na pozadí spustila naplánovaná úloha (antivir, defragmentace, aktualizace OS, indexace systému, atd...)

Mocným nástrojem je někdy jen "správce úloh" , kde vidíte vytížení procesoru, paměti a disku. Už zde můžete zjistit, že nestíhá procesor... nemá tedy cenu kupovat paměti, jak je zvykem... nebo nestíhá disk (problém starých notebooku) atd atd. Na toto téma by se mohla napsat přímo tlustá kniha a ne jeden příspěvek.

Pravda, jednu takovou knihu mám. Je tlustá jak telefonní seznam (jestli ještě někdo ví, co to je), má 650 stran a jmenuje se Příkazový řádek Windows :)

hodnocení

2x

ccleaner

adwcleaner

antimalwarebytes

každý je na něco...

doplněno 07.04.17 19:09:

@ernie - máte tatíka v děděčkovském věku a používá PC? Můj tatík klikne na všechno, co bliká. Každá hláška "pozor, nyní jste oslabeni, nutná instalace..." - vše odklikne a instaluje... už jsem mu tam musel narvat "rodičovskou kontrolu" - zakázal jsem instalace... no hrůza, že za pár týdnů dokáže zlikvidovat čistou instalaci WIN :(

hodnocení

1x

Pouzivam Glary Utilities.

Také tak, již pár let.

hodnocení

0x

Windows a mozkové myšlení :)

vernon
To tak možná pokud by se ptal na antivir, ale takto jednoznačně ccleaner.

No dobře. A co myslíte, že dělají xyzCleanery? Nic jiného, než že dají příkaz systému udělej to a tohle. Snad výhoda je v tom, že je to zabaleno do kompaktního uživatelského rozhraní a BFUlamer nemusí rozklikávat systémové nástroje jednotlivě.

vilik*
Vy sice máte pravdu, ale tady jste úplně sám, samotný.
Škoda

hoststary*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]