Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jak byla nedávno ta porucha a nešlo se dostat do emailu, tak pak když to zase naskočilo, samo se mi to předěalo do té nové podoby, kterou neustále nabízeli a já jsem na to nikdy neklikla, protože jsem to nechtěla. To jejich "vylepšení" stojí za starou belu a já bych se chtěla vrátit k původnímu zobrazování a pasní emailů. Nevíte náhodou jak to mám udělat, na co kliknout? Díky.
Dobrý den, pokud jde o Seznam, tak to máme nově všichni a není cesty zpět. Zdravím!
Doporučuji nainstalovat si do PC aplikaci Thunderbird a Seznam neřešit.
suzymon - napsat můžete třeba až na Hrad, ale dopadne to stejně, jako po předělání Lide.cz - Seznam kašle na negativní ohlasy a nic nevrací zpět.
Bene, tomu docela rozumím. Ale jak si mám teda naistalovat ten Thunderbird? Znáte přece mou šikovnost. A tam to teda budu mít jako předtím?
Dobrý den, instalace programu složitá není, ale jeho správné nastavení už vyžaduje čas a schopnosti. Ovšem, zase je to potom na "furt"a podle Vašeho přání (nastavení). Program je i v češtině, ale raději o jeho instalaci požádejte příležitostně někoho více znalého PC. Zdravím! mozilla.org/...
Suzy, nic nebudeš mít jako předtím. Emailový klient je totiž program, který si nainstaluješ do počítače. Nastavíš v něm příchozí a odchozí poštu v Seznamové poště. Nevím jak to má Thunderbird, ale Centrum mail to nastavuje automaticky (IMAP, POP3,SMTP). Prostě nebudeš otevírat poštu v Seznamu, ale v tom programu a tam se ti bude ukazovat stejná příchozí a odchozí pošta jako v Seznamu. Na seznam vůbec nemusíš chodit kvůli poště.
Jako ono je hezké, kdyby ti ten program i někdo nainstaloval třeba, ale pokud nepochopíš základní princip emailového klienta, tak ti to bude víceméně k ničemu.
Ach jo, tak já raději počkám na toho mého kamaráda co všechno umí. On mi totiž také musí i vysvětlit jak to pak budu používat. Já nic dělat nebudu, bůhví co bych si já nainstalovala. Ale jsou to idioti, protože si nikdo nestěžoval, nikdo nic nechtěl a nějaký "mudrc" si vymyslí, že podle něho to bude lepší takhle. Přitom je to všechno úplně na ho.no. Je to nepřehledné a komplikované. To udělal určitě nějaký mladý člověk a nemyslel na to, že jsou mimo něho také lidé starší, lidé co špatně vidí a lidé co neradi mění zavedený a dobře fungující systém za nový, který jim vůbec nevyhovuje. Mohli to nechat na každém aby si sám vybral a ne to násilím vecpat všem. Ráda bych viděla čí je to synáček, který tuto zakázku dostal.
Suzy, teď jsem na Seznam mail schválně kouknul, a má jen trochu jinou grafickou úpravu, neviděl bych v tom problém.
Ernie, ale zkus třeba odpovědět na nějakou zprávu. Otevře se ti po pravé straně poloviční okénko a do toho musíš psát. Nejde to zvětšit, takže musíš koukat vedle a při tom zůstává pořád otevřený původní email pod tím. A také je to automaticky menší písmo. A to mi teda dost vadí, nosím brýle a ještě ke všemu mám ty dvě roviny vidění. Varilux, takže mi to dost vadí. Navíc se zmenšilo písmo a to o dost. Netvrdím, že bych si na to nezvykla, ale nechtěla jsem to a nepotřebovala, byla jsem spokojená. I s odesíláním zpráv je to jiné a jiné "drobnosti", na které si budu muset zvyknout. A nepovažuji to všechno za zlepšení. Pro mne se stal ten prohlížeč obtížný.
Zdravím,nevím jak to máte,ale velikost písma si můžete nastavit,řádkování taky.Tyto funkce nepoužíváte? Že bybylo jen malé okénko na pravé straně se mi nezdá.Mám to okno na odpověď přes půlku původního e-mailu.
Hezký den,taky mně ten nový seznam štve,chvilku mi trvalo,než jsem si pochopila a pořád si zvykám a než jsem přišla na to,jak mazat jména lidí,od kterých mám mejl a přeposílám ho dál.Ale co jsem nezjistila je,že nevím,jak si udělat vlastní složku-vlevo jak je doporučené atd,tak pod tím jsou Vlastní složky.Já jsem si jich tam pár udělala,hlavně třeba jména kamarádek,kam jsem dávala jejich mejly,které jsem si ještě chtěla přečíst,případně nějaké recepty,rady atd.Sice to tam mám,ale kdybych si chtěla udělat složku novou,tak to nejde,ťuknutím se mi to schová,opětným objeví,ale novou složku tam neudělám.Dřív to šlo.Vpravo od toho názvu byla možnost si novou složku přidat,teď nic.Píšu to pod "mnd",protože to na jeho obrázku je vidět,o co mi jde.Nevíte jak si tu svou novou složku tam mám přidat?
Přidání vlastní složky: Ve schránce kliknout na svůj přihlašovací nick vpravo nahoře -> potom na Nastavení -> vlevo vybrat Vlastní složky a můžete přidávat složky/mazat atd.
MND moc díky,poradil jste mi dobře,už to umím,stejně mi vrtá v hlavě,proč to někdo změnil,když to šlo jednoduše,zdravím.
No,asi je taková divná předělávací a přejmenovávající doba.Bankám se dávají jiná jména,dodavatelům elektřiny a plynu taky,to co normálně funguje se předělá atd.atd. Ještě čekám,kdy se internet přejmenuje na kukárnu , rohlík na suchochroup, mléko na krávovoda ,inkontineční pleny na čurokako apod.. Asi to dělají,aby se člověk nenudil a pořád se učil nové věci.
- no ale zase na druhou stranu - nastupující generace se taky musí něčím živit - nejdříve sice všechno staré zruší - ale další generace pak s velkou slávou a jako nový vynález obnoví to, co fungovalo dobře - vývoj se zastavit nedá a mladí si vlastně na nic zvykat ani nebudou muset, protože už s tím novým vyrůstají.
Ale pokud člověk překoná první zděšení a uklidní se, tak se postupně v novinkách zorientuje a zvykne si ...
Mnd, zvětšit to umím a zvětšila jsem si to, ale vadí mi prostě že to je k té pravé straně a pod tím je vidět původní email. Dá se na to zvyknout, ale mám brýle varilux a prostě je mi to nepříjemné. Musím koukat z jiného úhlu než na jaký jsem byla zvyklá. Já vím, je to prkotina, ale asi jsem nejvíc naštvaná proto, že mi někdo vnutil něco o co jsem nestála.
Slušně řečeno nový email sezamu je k naštvání. Lze pochopit, že programátor nebo grafik pustil ven nehezký a nedoladěný produkt, ale proč to pustil majitel nebo nějaký vyšší manažer, je záhada. A hlavně proč to pouštěl a měnil, když původní byl plně funční, oblíbený, přehledný a měl spoustu dalších milých vlastností.
Od Seznamu by člověk očekával tradiční kvalitu, spolehlivost a ne zjevnou neprofesionalitu. výsledný produkt je ošklivější a horší než předchozí verze, zlobí, včera se stále kousal a pospával. Když si člověk chce označit některý email na řádku úplně vlevo značkou, není vidět kde si může kliknout, jenom po paměti, že to tam bylo minule se dá do nevýrazného, bledého (lidově se říká (vybl...ho) řádku kliknout a ejhle, ona se tam bledě růžová značka objeví. Prostě je to ošklivé a horší než dřív. Je škoda, že novou verzi seznam testuje na lidech a riskuje jejich nespokojenost a naštvání a vlastní zhoršenou pověst.
Od minulého čtvrtka/pátku Seznam překlopil nový e-mail všem uživatelům, cesta zpátky není možná. Já se s tím už od pátku pokouším nějak srovnat, něco už jsem snad "vychytala", ale pořád mi tam něco chybí.
Další věci mi vyslověně vadí nebo překážejí, nebo jak to nazvat. Nečitelnost příchozích zpráv → mám nastavený "základní tmavý vzhled". Seznam text příchozích zpráv zmenšil a obarvil na tmavě modrou, takže zprávy nepřečtu.
Musím kliknout na odpovědět, potom zrušit formátování textu (kliknout na "prostý text") → teprve potom se text přebarví na bílou, takže si mohu zprávu přečíst.
A podobných "lahůdek" je tam víc... Už jsem "Seznamákům napsala. Zkuste to také. Bude-li Seznam mít dost zpětných reakcí, možná, že alespoň s těmi největšími "botami" něco udělá...
Kontakt: email2017@firma.seznam.cz
Tak děkuji za tuto radu a adresu. Já tam teda určitě napíšu. Když chci psát email, zobrazí se mi to zmenšené k pravé straně. A čtení zpráv je dost obtížné a vůbec to celé zkonili. Nechápu proč předělávají něco co dobře funguje na daleko horší verzi. Jsem strašně naštvaná, protože to dlouho nabízeli a já to nechtěla a myslím si že nás bylo mnohem víc, tak to prostě udělali z donucení, asi aby obhájil někdo někomu to co si tím paskvilem vydělal.
No já nevím, mě tedy ten mail na Seznamu nějak extra zoufalý neznamená - ani nějak prodce změněný. Mám na něm tedy jen jednu ze záložních adres, takže tam nechodím denně, ale nějak mě to nešoklo.
No mne to teda šoklo a fest. Ale já ho používám denně, tak jsem byla zvyklá na jeden systém. Ale chápu, že když někdo používá systémy různé, tak se pak aklimatizuje lépe v rozdílech.
V nastavení by to tam mohlo jít trochu překopat.
Seznamu jsem poslal info že se jim to "lehce nepodařilo". Nějak to přežiju, pro mne to zas tak hrozné není. Ale minulá verze byla lepší, předminulá ještě lepší. Prostě vývoj jde do píp, docela by mě zajímalo co chlastaj.:D Jako hlavní vidim snahu nastavit to na prohlížení v mobilu...
Tak nevím, ale nic tak strašného na tom nevidím. Je to podobné mailu na "...@gmail.com", který používám denně. Taky to tam bylo původně lepší, ale zvykl jsem si během pár dní. Už mi to ani nepřijde. Rozhodně si kvůli tomu nebudu zakládat další adresu, či se zbytečně učit nějakého pštovního klienta.
Maqdon, souhlasí s vámi, také nic strašného nevidím. Pouze nepatrné odlišnosti, které mi v ničem nevadí a nebrání, tak nevím.
Dovolím si jen pár postřehů
- že seznam nabízel nějaký vylepšený email jsem sice zaregistroval, ale protože používám klienta, nepotřeboval jsem to řešit, pokud už sem mail otevřel v prohlížeči, odklikl jsem, že nový nechci a hotovo
- problém jsem objevil tento týden díky mamince (82roků), které se email v prohlížeči (Opera, XP) vždycky zasekl a ona z toho byla nešťastná. Otveřel jsem si její mail u sebe doma (Chrome, 7) a bez problémů. Protože jsem měl podezření na prohlížeč (s Operou jsem tam měl už problém u jiného webu, který se také aktualizoval, při návštěvě ve středu jsem jí vše doma předělal na Chrome a vše chodí bez problémů. Změny mailu v prohlížeči jsem si ani nevšiml, ale to bude možná proto, že ho běžně nepoužívám. Maminka mi problém nehlásila, takže buď jede tedy ještě na starém nastavení a nebo to nějak zvládla sama.
- bezplatné mailové služby (včetně seznamu) mají jednu nevýhodu - pokud používáte klienta, je potřeba jednou za čas mail otevřít v prohlížeči, protože práci s klientem neberou jako aktivitu a neaktivní mailovou schránku po čase automaticky zruší
- poštovní klient není vhodné řešení pro každého, ale spíš pro toho, kdo používá víc emailových adres a nechce každý den otevírat víc mailových schránek v prohlížeči (když to vezmu podle sebe, svých 8 schránek, když bych měl 3x denně vždy otvírat v prohlížeči, tak se z toho brzo zblázním) - tahle mi to chodí "na jednu hromadu" a kontroluje to schránky každých 10min. samo automaticky, přitom kopie mailů se mi ukládají do pc a originály zůstávají na webu (takže vlastně taková záloha)
- poštovní klient je dobrá věc, ale pokud ho bude mít v pc někdo, kdo si ho zároveň neumí nastavovat, bude z něj při nějaké změně (potřebě nějaké změny) nešťastný - ne každý se orientuje v tom, co je a jak nastavit POP3. IMAP, SMTP a další věci
Pkud si někdo děláte iluze, že na vaše nesouhlasné zprávy se změnami bude někdo brát zřetel, tak na to klidně a rychle zapomeňte - seznam takhle kdysi překopáním sociální sítě LIDE.CZ doslova rozboural celou komunitu a mohli jsme se uprotestovat a stejně nám to nebylo nic platné. Že přitom ztratili velké množství klientů jim asi bylo jedno.
Mám to taky a jsem z toho nešťastná. Někdo tady psal, jak se lze dostat zpět, ale mi to už nejde. Vlevo dole, pod schránkami, se červeně ptá, jak se mi to líbí. Odepsala jsem, ale je to zbytečné, stejně to nevrátí. Navíc, stále mě odhlašuje a s přihlášením mívám problémy i půl dne. Píše, že mám něco špatně, ale nemám.
Jestli to tak bude dále tak se na Seznam.cz a mail na něm, vyprdnu!
Dobrý den. Ano, po určitou dobu to šlo vrátit tlačítkem pod kontakty. Ale teď už to nepůjde. Nový mě nefungoval tři dny. Nešla tlačítka pro odeslání, napsání nové zprávy, přeposlání i odpověď. Nemohl jsem ho vůbec používat, proto jsem zde položil i dotaz, jestli to také někdo tak má. Pak to fungovat začalo, ale nespolupracovalo to s pošťákem na hlavním panelu. To se vyřešilo včera, po několika mailech s technikem od Seznamu, který mě navigoval, co vše musím udělat. Ještě ke všemu mě upozornil, že Pošťák už neumí zvuk, pouze bublinu. Celkově se mě nelíbí. Používám tmavý vzhled, a ať vyberu jakýkoli z nabídky, tak některé maily nejjdou přečíst a musím na chvíli přepnout na jiný vzhled.
Prozatím mi všechno funguje, byl tu kamarád a též mu funguje dobře, ale kamarádka nadává, ale ta má ještě osmičky. Přeji všem, aby se váš nový email rozeběhl k vaší spokojenosti.
je zajímavé, že tyto grafické změny na Seznamu.cz jsou pro oko i pro orientaci dost nepříjemné. Nedávno taky změnili i úpravu přehledu tv programů. Je to sice malebné (trochu jako pro děti), ale dost nepřehledné - dřívější "technická" úprava mi vyhovovala lépe. Ale musíme si zvyknout (tak jako na všechno).
- pohanka
- no, to jsem zvědavá
Se divím, kolik lidí používá k mailu webový přístup. Na maily používám odjakživa programy k tomu určené, ty pracují k mé plné spokojenosti. Webový přístup použiju jednou za uherský rok a je mi tedy úplně fuk, jak to vypadá (pokud aspoň nějak ten mail přečíst jde).
Akorát občas používám seznamácké vyhledávání a na to jsem jim už negativní názor poslal (protože to je fakt tragédie).
Se divím, kolik lidí je ochotno používat a propagovat poštovní klienty. Vyzkoušela jsem jich několik, ale žádný z nich neposkytuje to, co internetový prohlížeč... (webové rozhraní mi vyhovuje více)
No, jednak toho klienti umožňují daleko více, než nějaké webové rozhraní, ale kromě toho, když tedy klienty nepoužíváš a maily máš jen kdesi - ty fakt tak věříš tomu, že své maily tam najdeš i zítra? Že služba nezanikne, že ti někdo schránku (přístup do ní) nečórne, že ti rozhodnutím kohokoliv všechny maily nesmažou nebo nezruší rovnou celý účet apod.? Fakt myslíš, že ti tato bezplatná služba (bavíme se o Seznamu, Gmailu apod.) poskytuje jakoukoliv záruku? Zvláštní.
mne teda seznam nějak neoslovuje, obzvláště proto, že tam zprávy vydrží max 30 dnů...zlatej gmail...
Tak s prominutím meleš blbosti. Maily ti tam vydrží tak dlouho jak chce, respektivě dokud máš místo. Pokud sis nastavil příjem pošty ze seznamu přes POP3 a dal sis tam uchovávat 30 dní, tak to je tvá volba Krom toho je vhodnější používat IMAP. Ale to už je trochu jiná debata.
Seznamáci se ptají na názor, ale na reakci neodpovídají. Prostě, uživatelé je nezajímají a jedou si svou! Nějaký moula chtěl být světový, ale ukázal pouze, že je pako. není již zarovnání vlevo, vpravo, ani na střed, není barva písma...on seznam možná pomalu krachuje... Stejně jako starý seznam ale funguje mail na www.centrum.cz...se vším! PĚKNÝ VÍKEND A DOBROU NÁLADU !
Jak 123, mockrát děkuji. Naistalovala jsem si to centrum. To jsem zvládla a vypadá to tam hodně dobře. Dokonce odtamtud mohu posílat sms zprávy zdarma do všech sítí. 15 sms jsem dostala darem a když mi na mou sms někdo odpoví, tak dostanu dalších 5 zase zadarmo, protože ten co mi odpovídá tu svou zprávu platí normálním svým tarifem jako kdybych to posílala ze svého mobilu. Bohužel už nemám bodíky ráda bych dala. Tak alespoň velké díky.
P.S. Kam se hrabe Seznam.
- ale zase na druhou stranu - pokud bych si měla zvykat na jiný prohlížeč, či mejl, tak si stejně dobře můžu zvyknout i na pozměněný Seznam, ne? - i když je to nepříjemné .
- taky fakt.
To máš sice pravdu, ale proč bych si zvykala na něco co se mi nelíbí, když si mohu zvykat na lepší? A na lepší se zvyká daleko snadněji než na horší.
Děkuji Jeníku, ale už jsem se přihlásila na to centrum a jsem spokojená. Není to tam složité. Ono abych pravdu řekla, už jsem si i pomalu zvykla na to nové na seznamu, ale tam není možnost psát ty esemesky. Tak si myslím, že je to centrum lepší, protože špatně vidím a zrovna ty esemesky raději píšu na počítači.
Nevim jestli je rozumne kvuli tomu zrizovat novou emailovou adresu a vse predelavat na jiny kontakt (kazdy mame jiny nazor):-/
Ty SMS melo drive vicero freemeilu, tezko rict jak dlouho to bude na centrumu fungovat.
Na SMS je zatim dobrej www.smskoid.cz .
Prosím,poradí mi někdo,kam zmizela možnost poslat e-mail dál? Zatím jsem složitě objevila odhlášení... Seznamáci neodpovídají... Děkuji. JISKRA
jiskra, přeposílá se stále stejně, jako na starém, jsou tam pouze nepatrné kosmetické rozdíly, podstata zůstala stejná.
Nechápu, ale já mám naopak písmo větší a hlavně zmizel ten proužek s reklamami, který zbytečně zabíral místo a zakrýval u některých mailů část textu. Všechny ostatní funkce zůstaly, jen mi chybí možnost změnit tvar písma ( font ) a přebarvit písmo. To je ale jen kosmetická záležitost a dá se obejít jiným způsobem.
Určitě je možností víc, ale všechny jsou poněkud pracné. Já to zas tak často nevyužívám a mám dost času si s tím pohrát.
Patronko, jakým způsoben obcházíte barvu textu? Mně vyhovovalo vkládat do zprávy části původního textu kurzívou a šedou barvou. Teď zbyla jenom kurzíva nebo tučné písmo → ani jedno mi nestačí, obojí se používá spíše pro zvýrazněntí textu...
Patronko, Mnd, děkuju.
Já jsem jednou zprávu napsala ve Wordu, text obravila podle potřeby a zkopírovala do e-mailu → to už nefunguje. Obrázek zkusím. (–:
Odpověď napíšu v malování, ( písmo,barva,velikost apod. ) přidám i obrázky a vložím do odpovědi na e-mail.Obejít to jde.Jsem si to poslal ze seznamu na centrum a funguje to.
Celou dobu, co je nový email na seznamu cézet se vztekám, že se to na mém počítači celé šíleně zpomalilo, občas nejde vůbec doručenou poštu zobrazit, nebo něco smazat. Stojí to, nic se neděje, nedá se kliknout, nedá se označit pošta na smazání, navíc se kliká do prázdného místečka, kde se pak objeví odfajfkování... Prostě,, starší byl dobrý.
Nemáte spíš něco s počítačem? Já už jsem si na nový seznamový mail zvykla a neudá si mi tak příšerný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.