Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba elektřiny PC za rok

Od: donislav* odpovědí: 15 změna:

tAKÉ BYCH CHTĚLA VĚDĚT, KOLIK pc SPOTŘEBUJE EL.ENERGIE PŘI STAVU ZAPNUTÉM:. kDYŽ HO NECHÁM ZAPNUTÝ NA SPOŘIČI TAK JDE ALE VENTILÁTOR STÁLE NE? mYSLÍM ŽE ZA DEN SE ENERGIE NASBÍRÁ A CO PAK ZA ROK PŘI ZDRAŽENÍ OD NOVÉHO ROKU.dĚKUJI.

výtka
Upozornění od sys maverick 26. 11. 2008 11:42:11

1) vypni si caps lock, na internetu se to považuje za řvaní/důraz

2) přečti si otázky co tu na tohle téma již jsou. Řeknu ti asi tolik: průměrné PC má příkon 100-200W

3) Máš opravdu konkrétní otázku, řekneš mi taky průměrnou spotřebu mého auta když ani nevíš co mam za auto?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Mám dojem, že se tato otázka v krátkém času opakuje. Použijte měřák vložitelný mezi zdroj a spotřebič. Je třeba uvažovat o vlastním příkonu vašeho PC, monitoru, osvětlení, reproduktorů atd...

hodnocení

5x

Kup si tohle: e-conrad.cz/...

tahle otázka je tu furt, prosím o odkazání na jiné vlákno a diskuzi smazat, jinak tu nebude nic jiného ;)

miljan*
hodnocení

1x

Váš počítač spotřebuje 5,7 kWh elektrické energie přesně. Jenom vám neřeknu za jak dlouho. *ua*

donislav*
hodnocení

*slunce*děkuji za odpov ěd ale fakt jsem si uvědomila,že pokud nepovím, jaký mám pc a další jeho vlastnosti že mi to nemůže nikco říct. ale koupím si fakt ten měřič el.energie, měli ho tuhle v baumaxu, jinak u fi Conrad ho mají za 599 kč.Děkuji za radu.

Ano, v baumaxu, globusu (viděl jsem snad nějaký obyč za 300kč ), možná obi, elektroworld?

davidhavel*
hodnocení

0x

edge*
hodnocení

0x

Myslim, že za průměrný PC se z peněženky vysype kolem 1500Kč/rok a to s LCD obrazovnou, CRT žere mnohokrát víc

Mě by opravdu zajímalo jak jsi k tomu došel? Co si představit pod pojmem průměrné pc? Nechci rejpat,ale piš alespoň kolik hodin za den/týden je podle tebe průměr *frajer*

To clay- LCD bere méně než CRT, akorát nezapomeň že LCD co žerou stejně jako CRT tak mají taky úplně jinou úplopříčku- např 17 crt versus 24 LCD to se pak dá srovnávat ;)

edge*

Řekl bych že většina domácností má 22" a muj starej CRT vs. moje nová LCD 22" to je 2× menší spotřeba, neli víc. Možná pro tebe bude pruměr 5 hodin, ale já to vidim 3 hodiny/den. No prostě 2000 je taková vrchní hranice kde by se to mohlo pohybovat, nebo aspoň u mě.

miljan*

Crt nežere o mnoho víc než lcd.

jj, CRT žere víceméně stejně jako LCD, OLED budou žrát míň... :)

troja*
hodnocení

0x

PRE - Pražská energetika a.s. vydala kalendářík na rok 2009, na jehož zadní straně je odhadovaná spotřeba za 8 hod.denně při Wattech spotřebiče. Má to vadu, že kdo používá jiný tarif n.př. (dř. noční proud) tak je to nepřesné.

Příklad: 17" monitor LCD + PC = 86 W = 3,23 Kč/den (8 hod.) = 1 178,- Kč/rok - použit tarif KOMFORT KLASIK 24 D02d

edge*

No netrefil sem to? :D já mám 175W plus 4 hodiny pruměr denně, tak to je pro mě 1500/rok vrchní hranice. Heh, ale jako nevim jak je to s tim tafifem bych si měl zjistit a pak machrovat

troja*

Tarify jsou dost odlišné, ale ohlášené zvýšení cen energie o 10% je u mne (20 hod. nízký tarif) 17%. A nejhorší je, že stát, jako akcionář se ná té zlodějně podílí. Ten kdo to začal je vlastně hmm, řekl bych, hmm spokojenej, hmm, že našel svoji hmm identitu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]