Nejste přihlášen/a.
tAKÉ BYCH CHTĚLA VĚDĚT, KOLIK pc SPOTŘEBUJE EL.ENERGIE PŘI STAVU ZAPNUTÉM:. kDYŽ HO NECHÁM ZAPNUTÝ NA SPOŘIČI TAK JDE ALE VENTILÁTOR STÁLE NE? mYSLÍM ŽE ZA DEN SE ENERGIE NASBÍRÁ A CO PAK ZA ROK PŘI ZDRAŽENÍ OD NOVÉHO ROKU.dĚKUJI.
1) vypni si caps lock, na internetu se to považuje za řvaní/důraz
2) přečti si otázky co tu na tohle téma již jsou. Řeknu ti asi tolik: průměrné PC má příkon 100-200W
3) Máš opravdu konkrétní otázku, řekneš mi taky průměrnou spotřebu mého auta když ani nevíš co mam za auto?
Váš počítač spotřebuje 5,7 kWh elektrické energie přesně. Jenom vám neřeknu za jak dlouho.
Myslim, že za průměrný PC se z peněženky vysype kolem 1500Kč/rok a to s LCD obrazovnou, CRT žere mnohokrát víc
Mě by opravdu zajímalo jak jsi k tomu došel? Co si představit pod pojmem průměrné pc? Nechci rejpat,ale piš alespoň kolik hodin za den/týden je podle tebe průměr
To clay- LCD bere méně než CRT, akorát nezapomeň že LCD co žerou stejně jako CRT tak mají taky úplně jinou úplopříčku- např 17 crt versus 24 LCD to se pak dá srovnávat
PRE - Pražská energetika a.s. vydala kalendářík na rok 2009, na jehož zadní straně je odhadovaná spotřeba za 8 hod.denně při Wattech spotřebiče. Má to vadu, že kdo používá jiný tarif n.př. (dř. noční proud) tak je to nepřesné.
Příklad: 17" monitor LCD + PC = 86 W = 3,23 Kč/den (8 hod.) = 1 178,- Kč/rok - použit tarif KOMFORT KLASIK 24 D02d
No netrefil sem to? :D já mám 175W plus 4 hodiny pruměr denně, tak to je pro mě 1500/rok vrchní hranice. Heh, ale jako nevim jak je to s tim tafifem bych si měl zjistit a pak machrovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.