Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám OS Linux.Při zapnutí notebooku mi napoprvé najede černá obrazovka a nejde s tím nic udělat.(při připojení jiné obrazovky ta se zobrazí)Tak musím natvrdo notebook vypnout hlavním tlačítkem a napodruhé OS systém najede jak má.Někdy se stane že najede napoprvé,ale to je spíše vyjímka.Prosím o radu,kde se to možná dá nastavit,aby OS najížděl napoprvé.Děkuji.Ivo.
Mohlo by pomoci upřesnit OS. Napíšete-li, že používáte Linux, je to podobné, jako když někdo napíše "mám Windows". U Linuxu však existuje mnohem více distribucí a verzí než Windows.
Já bych zkusila druhý monitor odpojit, vypnout a znovu zapnout notebook. Druhý monitor bych připojila až po naběhnutí OS. Systém by si měl načíst ovladače, vše uložit a při dalším restartu už by mělo být vše v pořádku.
[Nejsem si jista, jestli z popisu problému správně rozumím.]
OS mám Linux Mint 18.Ale myslím že to není podstatné.Zkoušel jsem různé varianty s připojením a odpojením druhého monitoru,tak aby se ovladače nastavili.Žádný pozitivní výsledek.Pokaždé systém naběhne s černou obrazovkou(druhý monitor).A až po vypnutí a následném zapnutí monitor naběhne na notebooku.(při prvním černém naběhnutí jsem se snažil přepnout monitor,na nic jsem nepřišel-nereaguje.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.