Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji aktualizovat notebook ACER, má Windows7, vše je velmi zastaralé, pořád něco nefunguje... Prý ho lze přeinstalovat na Windows10 (je už OK - prý). Můžete mi někdo poradit dobrý servis v okolí Prahy 4,10? Někoho opravdu zkušeného? Stránky servisu si umím najít, ale již mi neprozradí, kdo je opravdu dobrý. Mimochodem to tvrdí všichni, ale již jsem byla vyvedena z omylu. Cena také, bohužel, rozhoduje.
Reinstalaci NTB dokáže provést středně zkušený uživatel - i nižšího věku... třeba nějaký student či žák druhého stupně, kterého toto zajímá... a záleží na kamarádech, jestli nějakého v okolí seženete, co jen ze záliby k PC pomůže.
Přechod z W7 na W10 bych nechtěl ani zadarmo - mám nějakou fobii... reinstalaci však sem tam provedu (jednou za dva roky). Servisu bych se vyhnul - ony W10 "zdarma"vlastně nejsou... a navíc netušíme, jestli právě váš NTB zvládne nový systém. Ony totiž ovladače jednotlivých částí počítače nemusí být pro daný nový systém, tj. nemusí se vám to pak rozjet vůbec...
Poptejte se okolí - kamarádů, jejich rodičů či jejich dětí
tak zkuste nejprve pročistit - programy v češtině a zdarma:
ccleaner - piriform.com/... ponecháte nastavení jaké tam je, na začátku instalace by mělo být možné zadat češtinu, jinak ji najdete v "setings"-možnosti a hned první nahoře je nastavení - jazyk...
pozor - tento program má automaticky zakliknut monitoring - tj. dáte "možnosti - monitoring"odkliknete "povolit aktivní monitorování a povolit monitoring systému"
Necháte standardní nastavení, čistič - projet a vyčistit, pak registry - projet a vyčistit.
adwcleaner - toolslib.net/... - skenování, čištění - ten požaduje restart PC.
tyto čističe vymažou všechnu historii, hesla nastavení stránek na webu - tj. zapište si hesla a oblíbené stránky někam na papír nebo odkazy uložte do wordu...
dobrý je i malwarebytes.com/... - klasické standardní nastavení postačí
pro zrychlení disku je dobré defragmentovat. Kdo neumí sám, může použít piriform.com/... - to není špatný prográmek.
Programy neuškodí - pomůžou. Pokud nepomůžou, je čas na reinstal WIN.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.