Nejste přihlášen/a.
Mam notebook Dell a hodne pouziva slot na SD kartu. Nevim cim se stalo, pri zamacknuti karty, by se mela vysunout a snadno vytahnout. Pouziva nyni jen redukci na mini SD. Neco se uvnitr pokazilo a karta se vysune jen castecne a vyndat nejde. Do servisu na X dni se mi notas davat urcite nechce. Mam USB ctecku jeste, ale mam rada PC funkcni a v pradku. Je na to nejaka rada, co s tim? Dekuji!
Já bych zkusil kousek tenkého rovného plastu (napadá mě vystříhnout z blistru, nebo něco podobného). Vystřihnout pásek o něco málo užší než karta, opatrně zasunout pod kartou až na doraz a opatrně vytáhnout i s kartou. Stává se, že karta se zasekne o kontakty ve slotu, tím plastem by se mohly odblokovat.
Já jsem před lety viděl, jak si zákazník o koupi nového foťáku chtěl zkusit svoji SD kartu v tom foťáku a když ji chtěl dát ven, tak nešla. Prodavač s ní šoupal a pak s trochu větší silou ji vytáhl. Příčina byla, že ta malá samolepka na kartě měla malinko odlepený růžek a ten se při vyndavání ohnul více a zadrhl v tom otvoru. Tak nevím, jestli by to mohl byl i váš případ. Napadá mě něco tenkého, jako žiletka. jestli by se tam nevešla nepřimáčkla tu případnou odchlýplou samolepku.
vykuk:
tazatelce zůstal v notebooku adaptér a ten samolepku nemívá.
fugass:
ve slotu není SD karta nikdy mechnicky nijak zaskočená nebo zamčená, není na to ani uzpůsobená, zmačknutím se karta neuvolní, jen se uvolní pružina, která kartu povysune. Jiná situace je u micro SD, tam existují sloty, které kartu zamáčknutím zamknou, ale micro SD je k tomu účelu vybavena takovým zoubkem.
Karta se prostě zasekla o kontakty a je potřeba zkusit co jsem popsal. Už jsem se s tím setkal a ne jednou
fugass:
Zamčena není a podle fota dostatečně vyčuhuje aby šla uchopit a vytáhnout, ale vytáhnout zjevně nešla
Navíc sloty kde karta takto vyčuhuje pružinku nemají, neměla by smysl.
wydra:
Samozřejmě, že mám taky velkou radost
vykuk:
nenapsal jsem nemají, ale nemivají. Myslím, že nemívají znamená, že vyjímky se vyskytnout mohou. Nehledě na to že, odchlíplá samolepka znemožní vyskočení karty ze slotu s pružinkou, ale těžko zablokuje kartu ve slotu kde se vytahuje rukou, což je tento případ.
pane vždy poslední slovo, proč by se případná samolepka nemohla přilepit v téhle situaci?odpovídat nemusíte, váš názor mě nezajímá. Já jsem dával svoji radu autorovi původního dotazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.