Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde vytahnout karta ze slotu

Od: wydra® odpovědí: 16 změna:

Mam notebook Dell a hodne pouziva slot na SD kartu. Nevim cim se stalo, pri zamacknuti karty, by se mela vysunout a snadno vytahnout. Pouziva nyni jen redukci na mini SD. Neco se uvnitr pokazilo a karta se vysune jen castecne a vyndat nejde. Do servisu na X dni se mi notas davat urcite nechce. Mam USB ctecku jeste, ale mam rada PC funkcni a v pradku. Je na to nejaka rada, co s tim? Dekuji!

Nejde vytahnout karta ze slotu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych zkusil kousek tenkého rovného plastu (napadá mě vystříhnout z blistru, nebo něco podobného). Vystřihnout pásek o něco málo užší než karta, opatrně zasunout pod kartou až na doraz a opatrně vytáhnout i s kartou. Stává se, že karta se zasekne o kontakty ve slotu, tím plastem by se mohly odblokovat.

hodnocení

MOOOOOOOOOOOOOOOC DEKUJUUUUUUUUUU, je venku!

Tomu rikam rada nad zlato! Snad vam moje radost udela take takovou, ze jste pomohl!

Michaela

vykuk*
hodnocení

2x

Já jsem před lety viděl, jak si zákazník o koupi nového foťáku chtěl zkusit svoji SD kartu v tom foťáku a když ji chtěl dát ven, tak nešla. Prodavač s ní šoupal a pak s trochu větší silou ji vytáhl. Příčina byla, že ta malá samolepka na kartě měla malinko odlepený růžek a ten se při vyndavání ohnul více a zadrhl v tom otvoru. Tak nevím, jestli by to mohl byl i váš případ. Napadá mě něco tenkého, jako žiletka. jestli by se tam nevešla nepřimáčkla tu případnou odchlýplou samolepku.

fugass*
hodnocení

2x
Vycvakávací mechanizmus nejspíš zůstává v poloze kdy je karta vsunuta. Sundat kryt ntb a špendlíkem pomoct kartě ven, tím že se mechanizmus uvolní.
hodnocení

MOOOOOOOOOOOOOOOC DEKUJUUUUUUUUUU, je venku!

Tomu rikam rada nad zlato! Snad vam moje radost udela take takovou, ze jste pomohl!

Michaela

doplněno 03.04.17 20:58:

Omluva, ten prispevek patri k jinemu prospevku!

fugass*
03.04.17 20:57
Není zač. *uf*

hodnocení

0x

vykuk:

tazatelce zůstal v notebooku adaptér a ten samolepku nemívá.

fugass:

ve slotu není SD karta nikdy mechnicky nijak zaskočená nebo zamčená, není na to ani uzpůsobená, zmačknutím se karta neuvolní, jen se uvolní pružina, která kartu povysune. Jiná situace je u micro SD, tam existují sloty, které kartu zamáčknutím zamknou, ale micro SD je k tomu účelu vybavena takovým zoubkem.

Karta se prostě zasekla o kontakty a je potřeba zkusit co jsem popsal. Už jsem se s tím setkal a ne jednou ;)

fugass*
Tu pružinu jsem myslel. Jasně že není zamčena...

fugass:

Zamčena není a podle fota dostatečně vyčuhuje aby šla uchopit a vytáhnout, ale vytáhnout zjevně nešla ;)

doplněno 03.04.17 21:24:

Navíc sloty kde karta takto vyčuhuje pružinku nemají, neměla by smysl.

wydra:

Samozřejmě, že mám taky velkou radost *ua*

vykuk*

bmbx

co že adaptér nemívá?

Nejde vytahnout karta ze slotu #2

vykuk:

nenapsal jsem nemají, ale nemivají. Myslím, že nemívají znamená, že vyjímky se vyskytnout mohou. Nehledě na to že, odchlíplá samolepka znemožní vyskočení karty ze slotu s pružinkou, ale těžko zablokuje kartu ve slotu kde se vytahuje rukou, což je tento případ.

vykuk*

pane vždy poslední slovo, proč by se případná samolepka nemohla přilepit v téhle situaci?odpovídat nemusíte, váš názor mě nezajímá. Já jsem dával svoji radu autorovi původního dotazu.

Asi proto,že samolepka nedrží tak moc aby nešla karta vytáhnout rukou.
Tady je někdo malinko háklivej...

hodnocení

0x

OMG já jsem pako, četl jsem Váš nadpis otázky jako: "Nejde vytáhnout karla ze stolu"*smich*

04.04.17 13:17
hodnocení

:) :) :)

hodnocení

PROSIM, nehadejte se tu kvuli mne, kazdy z vas to myslel dobre, kazdy ma nejakou zkusenost. Take proto jsem doufala, verila, ze mi nekdo radou, zkusenosti, poradi. A stalo se tak a ja jsem nesmirne rada a i ostatnim dekuji, ze projevili snahu a napsali!

Dobrou naladu preji vsem,

Michaela

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]