Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Mám tiskárnu canon pixma mp 280 a upozorňuje mě na plnou nádržku přebytečného inkoustu. Kde se ta nádržka v tiskárně nachází a co s tím můžu dělat. Musím ji vyměnit nebo to stačí nějak vyresetovat a popřípadně jak? Vyměnila jsem i barevnou cartridge, protože netiskly barvy jak měly a i teď po výměně mi netiskne podle vytisknutého vzorku žlutá, jak má. Může to souviset? Prosím o co nejrychlejší rada. Musím vytisknout práci k závěrečkám a takhle nemůžu tisknout barevně, což potřebuji. Díky! Zacynka
nádržkou je nazýván filc na spodku tiskárny, kam se vcucává přebytečný, nebo odsátý inkoust při čištění trysek. Hodně toho zde bylo napsáno i reset se dá udělat.když projedeš seznam najdeš i tiskárny, tam jsou i resety pěkné počtení .. telefon.unas.cz/...
Jsem dlouholetým uživatelem inkoustovek od Canona a dostávají někdy i dost zabrat a tohle upozornění jsem v životě na vlastní oči neviděl. Jsem přesvědčený, že vzniká častým odpojováním tiskárny za zásuvky, kdy tiskárna po zapnutí vždy nesmyslně čistí trysky a pak se "nádržka" zbytečně rychle "zaplní". Nádržka je opravdu jen filc, kam se inkoust vsakuje. Upozornění lze resetovat, ale pokud je filc opravdu nacucaný, obzvlášť černou pigmentovou barvou, dochází pak k ucpání čistícího čerpadla, které nedokáže čistit trysky a následně i k vadnému tisku. Inkoust se může hromadit v "parkovišti" tiskové hlavy, povrch hlavy pak není čistý a čistota povrchu hlavy má také zásadní vliv na kvalitu tisku, nejen průchodnost trysek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.