Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak aktualizovat síťovou kartu?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám WIN 10. Měl bych dotaz, jak aktualizovat síťovou kartu. Stáhnul jsem si ze stránek Realtek 0002-Diagnostic(2.0.2.12)_20160930_Win10Only. Mám toto otevřít a tím se mi aktualizuje síťová karta? Bude to stačit?

Často ( 5x týdně a asi 3x denně ) mi nejde internet a píše mi to, že DNS neodpovídá, tak mi bylo doporučeno - aktualizace ze stránek Realtek.

Po několika minutách internet zase jde.

Mám připojen TP-Link TL-WR841N.

Děkuji za případné rady či nápady.

Jak aktualizovat síťovou kartu?
Jak aktualizovat síťovou kartu? #2
Jak aktualizovat síťovou kartu? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

2x

siťovka se neaktualizuje...kor u Win10 ..ten si to všechno sosne sám jak potřebuje při instlaci..problém hledejte buď u poskytovatele nebo v routeru

hodnocení

Na počítači mám program Driver Booster 4.3 a ten mi sám nabízí aktualizaci ovladačů ve WIN 10.

Takže když mi píše, že všechny ovladače jsou aktuální, tak je aktuální ovladač i pro síťovou kartu?

Děkuji za odpověď.

vilik*
hodnocení

2x
Ještě bych doporučil přeinstalovat přímo router. Mám zkušenost s touto řadou a občas taky dělá problémy. Pomůže vložit přibalené cd s ovladačem a víceméně to odklikáváte.
Nebo najít a přeinstalovat přímo programem ze stránek výrobce.
Pokud bude nakonec přesto vadná síťovka, musíte koupit novou, se kterou kterou desítky dokážou pracovat. Například TP link RTL 8139D.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nejsem si jistý, že aktualizace ovladače síťové karty problém vyřeší, ale můžete to zkusit - jen si musíte stáhnout skutečně instalačku ovladače (nikoliv diagnostiku), což je první nabídka (Win10 Auto Installation Program). Je to jeden soubor ZIP, který musíte rozbalit a potom instalovat ovladač (jsou tam dva soubory EXE, tak asi ten "automatický"). Po instalaci zřejmě bude vyžadován i restart PC. Pokud toto problém nevyřeší, tak může být v nastavení routeru (zřejmě by to chtělo projít jeho nastavení nebo router restartovat). Zdravím!

doplněno 27.03.17 07:52:

krtek6 - no, ale někdo musí časem to tlačítko Aktualizovat ovladač odklepnout, aby se sosalo.

Nebo si ovladač stáhne sám a nainstaluje (aktualizuje), jak to udělá nyní tazatel.

doplněno 27.03.17 21:57:

misa503 - asi si libujete v komplikacích. Snad by stačilo stáhnout si ten ovladač a nainstalovat.

Jinak to záleží na Vás, jak to uděláte - končím.

hodnocení

Nelibuji si v komplikacích, ale jsem jen uživatel, tak se ptám dřív než bych něco začal dělet.

Ptal jsem se, jestli program Driver Booster 4.3 toto nehlídá za mě, zatím jsem nedostal odpověď zda to tak je, když mi píše, že všechny ovladače jsou aktuální. Jo stačilo by stáhnout si ten ovladač a nainstalovat, ale abych toto nedělal zbytečně, když to hlídá program Driver Booster 4.3 . Jinak to stažení ovladače není pro mne jen tak.

Stáhnul jsem na čtvrtém řádku z tabulky mého dotazu pro WIN 10 verzi 2.0.2.12 na slově GLOBAL.

A ptám se, zda je toto správné stáhnutí ovladače síťové karty.

hodnocení

0x

Jiné pc je OK? Router má aktuální firmware? Jak je nastavený? DNS jsou poskytovatele a nebo jiné? PC má zapnuté dhcp a nebo pevné nastavení IP?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]