Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou tiskárnu to 1500?

Od: petik odpovědí: 13 změna:

Zdravím chctěl bych nějakou tiskárnu do školy na referáty dokumenty apod... nejlépe inkoustovou a aby měla levné náplně.líbí se mi od HP mají délší životno třeba tato czc.cz/... ale bojím se že skočim na šrot.děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maara*
hodnocení

1x

Na dokumenty stačí černobílá laserovka .. provozní náklady jsou řádově levnější - toner vydrží několika násobně déle než inkoust v inkoustové (zhruba přes 1500 stran).

Inkoustovka je super k tisku grafiky.

Laserovka tiskne rychleji, k tisku dokumentů je super - protože většina i těch levných má automatický oboustraný tisk (v případě inkoustových je to spíše záležitost dražších). Pokud tedy budete tisknout větší objem stránek jednoznačně laser.

V dnešní době ji bezproblému seženete za těch 1500.

Například tato - osobní zkušenost nemám - ale je poměrně dobře hodnocená a levná tiskarny.heureka.cz/...

Pokud by jste chtěl něco lepšího tak doporučuji laserové Brothery - např tato už je dobrá tiskarny.heureka.cz/... i osobní zkušenost- ma wifi - takže tisk z jakéhokoliv zařízení připojeného k wifi - záležitost která je k nezaplacení a neuvěřitelně zjednoduší práci. (model bez wifi je levnější o asi 300Kč)

.. zajímavá inkoustovka od HP je tato - nejmenší na světě - skener s kopírkou jsou chytře vmístěné do těla tiskárny tiskarny.heureka.cz/... .. tiskne hezky, skener je kvalitní, má také wifi, navíc je připojená na internet, takže lze tisknout i vzdáleně.

doplněno 24.03.17 21:58:

Pro srovnání inkoustovky většinou tisknou rychlostí 10 str/min ... laserovky 35str/min ... opravdu v praxi ta laserovka vytiskne dokument za 2-3vteřiny.

Takže bych se zamyslel co chci tisknout .. a jak.

Pokud dokumenty a levně - laserovku - inkoustovka bude na inkoustu dražší, pomalejší a text vytiskne laserovka lépe.

Pokud grafiku, fotky apod - jednoznačně inkoustovku - laserovka prostě nikdy nevytiskne fotku tak pekně.

Ten Samsung mám, akorát v rozšířené variantě s kopírkou a skenerem. Na poslední toner (neorigo za něco kolem 500,-, ve variantě L) jsem vypotřebovala minimálně 4 balíky papíru. A to byly často kopie nejen s textem, ale i obrázky, resp. zašedivělými poly textu (např. učebnice a pracovní sešity).

A s tou wi-fi taky souhlasím, kabel je na dvě věci...

doplněno 25.03.17 08:29:

Mavericku, za prvé mi tiskárna dělala problémy, pokud jsem připojovala kabel v momentě, kdy se rozjížděla. Prostě to tam dohromady drhlo a notebook ji pak nerozpoznal. Než jsem na to přišla, mohla jsem si ušetřit spoustu trablů, nevytištěných učebních pomůcek v momentě, kdy jsem je potřebovala, lítání do knihovny pro kopie a asi dva nové kabely. A za druhé, notebook nosím po bytě, ale odpojovat a připojovat je to nejmenší. Zbytečný kabel pod stolem (nepořádek, při vysávání nadzdvihnout), jehož odpojený konec mi občas spadne pod stůl, takže ho lovím a složitě přendavám na jeho místo... a asi nemusím zmiňovat případy, kdy koumám, proč tiskárna netiskne, až zjistím, že ho nemám připojený... ne, opravdu potřebuju wi-fi ;)

Tahle multifunkce je pecka: multifunkcni-zarizeni.heu/...# ale to je dost od požadované cny, takže bych vzal alespoň laserovku mezi 1500 a 2000, ať už samsung, canon, kyocera...

Nechápu akorát tu wifi. Osobně připojím tiskárnu spíš na LAN...kabel je kabel a na wifině ji uvidím taky pokud ji nemám naschvál separovanou ;) Nevím co to lidi blázní prát všechno na wifi, když to není nutný

doplněno 25.03.17 12:04:

naufrago®

Ale já mluvím o připojení tiskárny přes LAN (ethernet kabel), noťas si nech klidně na wifi.
Jinak to, že tobě dělal problém usb kabel tak to neznamená, že nefunguje u nikoho, protože před pár lety měl doma síťovou tiskárnu málokdo a světe div se, ono se tisklo bez problémů ;) i když já mám taky raději síťové tiskárny a doporučuji je všem i když se trochu připlatí.

Je hodně lidí, které spoléhá na wifi a často je pak dožene potřeba kabelů, protože ve větších městech jsou eifiny ukrutně zarušené a stačí jeden trouba, který začne pleskat novou domácí sít a je o zábavu postaráno. Prostě beru wifi na noťas, telefon, tablet, ale pc, NAS a tiskárna nevidím důvod proč mít na wifi

Tak teď jsem zmatená. Píšeš, že akorát nechápeš tu wi-fi. Doslova takhle. V reakci na můj příspěvek. Tak jsem to vysvětlila a stejně si meleš svoji, že wi-fi není potřeba. Hm. Bomba. Žasnu.

wifi

Alenko z říše divů. WiFi je spíš naprd. To jen neznalí se bez WiFi ani neupr. Prostě kde jde dát Ethernetový kabel, tak dát kabel. Jedině kdyby tiskárna byla na druhém konci baráku. Ovšem pak ta kvalita WiFi.

Znám jednu která neudělá díru do panelu aby protáhla kabel. Takže notebook, který nikdy neopustil pokoj ,(radši bych koupil PC) běží přes WiFi a soustavně nadává jak to nejde.

Mám kabel. Překáží mi. Nechci ho. Co je na tom těžkého pochopit?

Já chápu, že máte s wi-fi svoje zkušenosti, něco o tom víte, tak toto řešení nedoporučujete. To je v pořádku. Váš názor Vám neberu. Ale ne**rte do mý hlavy svůj, když reakce na mě zněla "nechápu" a já vysvětlila.

Neřeš. část reakce byla na tebe a čás na Maaru, proto jsem komentoval viditelnost zařízení na wifi vs lan. Dělej se co chceš, nic ti do hlavy netluču, jen obhajuji tvou nefunkčnost asi usb kabeli s tím, že to bude problém hlavně u tebe.
Chce to klid a nohy v teple ;)

wifi

Tak jinou radu. Vyhodit PC, notebook a tiskárnu. Většinou to taky překáží a bude pokoj. Žádná WiFi, žádnej kabel

hodnocení

0x

Dobrý den. Odporujete si - inkoustová nemá levné náplně.

Za tu cenu jen něco slabšího, co budete zkoušet refilovat - ale pozor na čipy v náplních... taky zapatlané ruce a do roka je tiskárna k.o.

tiskárnu do školy na referáty dokumenty apod. - takže bych se podíval po epson laser - s možností refilovaných patron. Lejzrovka vydrží na tyto dokumenty tisíce stran a ve finále bude tisk levnější tak o 70% ... z bazoše

částka 1500,- za nový kus znamená šrot

kimbert*
hodnocení

0x

Jo jo,tak jsem si to kdysi myslel,postupně jsem si pořídil tři inkoustové tiskárny od různých výrobců a na konec těsně po záruce šly do šrotu,nikdy více inkoust,pořídil jsem si tento typ a mám už dlouho klid, czc.cz/... ,vy nepotřebujete někdy kopírovat,nebobo někdy něco oskenovat?

hodnocení

0x

Inkoust je inkoust, i ta nejlevnější inkoustovka tiskne líp než laserovka, ale u dokumentů bych to neřešil.

Náklady na ikoustový tisk už jsou dneska směšné, ale při výběru bych se pohlídnul po Canonu, je preciznější než HP, HP zase nejsou špatné laserové.

Používám v současnosti všechny běžné způsoby tisku, každý má něco :)

prazskejpepik*
hodnocení

0x

koupil jsem teď Epson XP 235. pro mě super parametry. multifunkce, malá, wifi, inkoust průměrné náklady. model Epson L382 má levný tisk (doplnění inkoustu do velkokapacitních nádržek za pár kaček). pořizovací cena tiskárny je však vyšší. záleží, jak chcete tisknout

mscale*
hodnocení

0x

Řešíme momentálně stejný problém. Chceme koupit tiskárnu pro syna, aby stále nemusel běhat do knihovny,když potřebuje něco vytisknout. Naše představa také je zhruba 1500kč. Navštivil jsem všechny možné prodejny v okolí a zjišťoval informace a různé doporučení. Nakonec jsem byl v Euronics,kde jsem narazil na prodavače,který se pár let živil jako prodejce tiskáren. Od něho jsem dostal jasné doporučení na tuto tiskárnu: multifunkcni-zarizeni.heu/... .Má prodlouženou záruku na tři roky. Pořizovací cena je vyšší,ale když se podíváte kolik stránek zhruba vytiskne na jednu náplň,tak to je opravdu zásadní rozdíl. Otázka je, jaká je životnost takové tiskárny,kdyby sloužila 5-6 let,tak se to vyplatí,pokud bude po třech letech na odpis,tak to moc výhodné není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]