Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadává internet

Od: toxyz® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

v loňském roce jsem na doporučení v odborných časopisech provedl na svém notebooku Lenovo upgrade z W7 na W10. Od té doby mi několikrát denně vypadává internet. Nechal jsem si, opět na doporučení odborníků provést tzv. čistou instalaci, která spočívala ve výměně stávajícího disku za ssd a natažení W10. Avšak i v tomto stavu mi internet několikrát denně vypadne a já musím počitač buď uložit ke spánku nebo restartovat, abych mohl pokračovat v práci. Připojení máme optickým kabelem do routru. Používáme ještě doma druhý notebook, která byl také upgradován z W7 na W10 a tem jede bez problémů. Dokáže mi někdo poradit, kde je problém a jak tento problém vyřešit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idefix80*
hodnocení

2x

Je možné, že notebook nemá plnou podporu W10 a tedy jede pouze na obecných ovladačích od Microsoftu. Ověřte tedy na stránkách výrobce:

servispckupka.cz/...

Pravděpodobně jste připojen přes bezdrátovou síťovou kartu. Zkuste tedy, jestli bude stejný problém i přes připojení přes kabel. Další tipy: servispckupka.cz/...

111®
hodnocení

2x

jak je nastavena kata WiFi ve správci zařízení na záložce "řízení spotřeby"?
Jak je nastaveno WiFi v nástroji napájení? Není tam vypínat? pro snížení spotřeby?

vojtal*
hodnocení

0x

Dobrý den, o jaký konkrétní notebook se jedná?

Vojta, Lenovo Ambasador

hodnocení

Dobrý den,

jedná se o notebook Lenovo G560.

doplněno 24.03.17 16:50:

Lenovo G560

vojtal*

Pro tento model nejsou dostupné ovladače na Windows 10. Po čisté instalaci, nebo i aktualizaci na vyšší verzi OS Windows je vždy potřeba nainstalovat také nejnovější ovladače ze stránek výrobce ( pcsupport.lenovo.com/... jen pak může vše fungovat korektně. V notebooku tedy chybí podporované ovladače pro síťovou kartu a v tomto také bude zakopaný pes. Doporučuji tedy systém downgradovat zpět na Windows 7, pro který jsou dostupné ovladače, kde bude vše fungovat jak by mělo.

Vojta, Lenovo Ambasador

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]