Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v loňském roce jsem na doporučení v odborných časopisech provedl na svém notebooku Lenovo upgrade z W7 na W10. Od té doby mi několikrát denně vypadává internet. Nechal jsem si, opět na doporučení odborníků provést tzv. čistou instalaci, která spočívala ve výměně stávajícího disku za ssd a natažení W10. Avšak i v tomto stavu mi internet několikrát denně vypadne a já musím počitač buď uložit ke spánku nebo restartovat, abych mohl pokračovat v práci. Připojení máme optickým kabelem do routru. Používáme ještě doma druhý notebook, která byl také upgradován z W7 na W10 a tem jede bez problémů. Dokáže mi někdo poradit, kde je problém a jak tento problém vyřešit?
Je možné, že notebook nemá plnou podporu W10 a tedy jede pouze na obecných ovladačích od Microsoftu. Ověřte tedy na stránkách výrobce:
Pravděpodobně jste připojen přes bezdrátovou síťovou kartu. Zkuste tedy, jestli bude stejný problém i přes připojení přes kabel. Další tipy: servispckupka.cz/...
jak je nastavena kata WiFi ve správci zařízení na záložce "řízení spotřeby"?
Jak je nastaveno WiFi v nástroji napájení? Není tam vypínat? pro snížení spotřeby?
Pro tento model nejsou dostupné ovladače na Windows 10. Po čisté instalaci, nebo i aktualizaci na vyšší verzi OS Windows je vždy potřeba nainstalovat také nejnovější ovladače ze stránek výrobce ( pcsupport.lenovo.com/... jen pak může vše fungovat korektně. V notebooku tedy chybí podporované ovladače pro síťovou kartu a v tomto také bude zakopaný pes. Doporučuji tedy systém downgradovat zpět na Windows 7, pro který jsou dostupné ovladače, kde bude vše fungovat jak by mělo.
Vojta, Lenovo Ambasador
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.