Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pujde ddr3 do ddr4 zakladni desky?

Od: alobercz odpovědí: 11 změna:
Dobry den, chtěl bych se zetat jestli půjde ddr3 operační paměti do ddr4 základní desky a ddr5 grafika také do toho ddr4

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Koupit si herní desku s možností DDR 4 a chtít tam dát tak starý HW? Proč kupujete tu desku, procesor a grafiku na hraní, když chcete snížit možnosti počítače na DDR3?

Kdyby to šlo (jako že to nejde), nechápu logiku - počítač je tak rychlý, jak rychlá může být jeho nejpomalejší část. Díky totálnímu šmejdu na jinak špičkové sestavě máte vlastně schopnosti PC nulové...

doplněno 22.03.17 10:18:

jo a když už, tak paměti czc.cz/...

doplněno 22.03.17 15:00:

máte HDD? já ten uvedený mám půl roku za tenkrát 2800,- -... třeba bude někdy akce...

Jinak slušná sestava je czc.cz/...

Naprosto dostačující na nové hry

alobercz

Aha :D oki :) děkuji změnil jsem to na DDR4 sestavu a pořád ale nevím proč tyto paměti... czc.cz/... podle mě je to moc drahý a uplně to samý ale mají vysší CAS takže jsou pomalejší.. :(

happyguy*

Ano, ale jsou lepší než předchozí. Hlavně pojedou rychleji a máte zaručenou kompatibilitu :)

happyguy*

noooo... já ten PC jenom upgraduju :D ja si nestavím nový :)

takže pamatujte na to moudro : "počítač je tak rychlý, jak rychlá může být jeho nejpomalejší část." - jestli máte starý plotýnkový disk, kupte aspoň 120GB na systém, ostatní můžete dávat na plotny. Kvůli desce kupujete procesor, paměti, chladič a zdroj - takže vám zůstane jen stará krabice - to už se snad nevyplatí ...účel PC by měl být jaký? Podle té desky a grafiky asi hry ne? - jestli 2-3 nové hry, pak pro lepší chod bude třeba nainstalovat OS i ty hry na SSD - tj. minimálně 500 GB (jedna hra může zabrat i 120GB )
doplněno 22.03.17 20:02:

v mé sestavě máte SSD zadán, vlastně je tam celý PC... - je to ale jen na systém těch 250 GB ... nebo systém a jednu hru - vše ostatní instalovat na druhý disk !

Více her - tj. větší disk - to už jsem zmínil... obecně lze říct cca 12,- za GB - tj. 500GB zhruba 6000,-Kč. Diskuse jsou i o typu SDD - někdo píše TLC jako lepší, já jsem pro MLC - vícekrát se může přepsat - delší životnost HDD.

happyguy*

aha :( kolik stoji takovy SSD :D

alobercz
hodnocení

Já nevím... HDD neni tak rychlej to je pravda, ale atomovej PC zatim neplanuji :) až někdy v budoucnu dokoupím to SSD a dam to jako disk C a ten HDD to mám teď dám jako disk D je to takhle dobře?
doplněno 22.03.17 22:21: Vlastně na tom SSD budu mít jenom OS...
doplněno 22.03.17 22:24: Tento SSD se mi zalíbil cena/výkon super! czc.cz/... Jaký máte názor?

Instalaci systému provedete na SSD - disk C. Na Déčku a dalších (doporučil bych taky rozdělit na D-hry, a E-ostatní) budou ostatní instalace... U her bez pořádného monitoru či projektoru a dalších příslušenství bude jistě stačit jen běžné rozlišení a standardní efekty - tj. nepoznáte, že je na SSD nebo na plotnách.

Těch 120 GB na systém je nutné minimum. I když se uvádí třeba 32 GB, další aktualizace a chod systému prostě potřebují místo. Green western měl dobré recenze, mně se nelíbí ten typ TLC - tj. kratší životnost. Je to i díky tomu levnější, ale vyplatí se 5x nižší životnost a cena o 300,- nižší?

SSD jsem probíral před koupí asi měsíc na dvou vláknech poraden - jako nejlepší poměr výkon a kvalita mi prostě vyšlo transcend-ssd370s - jsou různé velikosti, tak třeba tu czc.cz/...

pozor, každé číslo hraje roli - takže 370 / 360, s na konci ... ať nenaletíte srovnávačům kvůli padesáti korunám !

lll*
hodnocení

0x

Dobry den, zobecnit to nejde, musi Vám to podporovat základní deska a procík, koukněte do specifikací a budete hned vědět na čem jste.

alobercz
hodnocení

Já se v tom moc nevyznám :D tady vám posílám seznam... czc.cz/... paměti jsem změnil ale teď ta grafika ddr5 do ddr4

vilik*
hodnocení

0x
Grafika s tím nemá co dělat. Ta má svoje paměti naprosto nezávislé na slotu základní desky. Grafiku tedy kupujte podle jiných kritérií, jako výkon vzhledem k celkové sestavě a k předpokládanému použití, cena, délka v případě malých beden apod.
DDR3 do desky se sloty pro DDR4 nenarvete. Má jinak uspořádanou konstrukci, aby to nešlo zaměnit. Takže paměti DDR vybírejte podle desky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]