Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s Wifi v dome

Od: martina4* odpovědí: 19 změna:

Zdravim, mam dvoupodlazni dum, a vcera mi poskytovatel internetu menil oba routry v dome za puvodni slabe bile TP linky. A nejak nejsem spokojeny s pripojenim v prvnim patre. Mam podezdreni, ze wifi router umisteny na pude nic moc. Uvazuji ,ze ho dam do pokoje cislo 2. Ale nevim jak to technicky udelat. Prikladam na rychlo udelany obrazek me wifi site. Dekuji Martin

Problem s Wifi v dome

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

1x

Podle toho schématu by to bylo složité. Doporučuji přikoupit ještě jedno zařízení, stačí například: i4wifi.cz/...

A to umístite do prvního patra. Je to nejsnazší řešení. Každopádně nastavit Vám to asi někdo bude muset, Mikrotiky nejsou moc určeny pro běžné uživatele.

Druhou možností je vyměnit ten router na půdě za tady tento, měl by být výkonější.
i4wifi.cz/...

Osobně bych volil první možnost.

adamxx
hodnocení

0x

znate hesla k tem mikrotikum?

nejlepsi reseni je samozrejme prihlasit se do toho mikrotiku a zvetsit vykon, bez hesla to ale nepujde (poskytovatel by to mohl udelat i "na dalku")

pro vas je nejsnazsi reseni to, jak to mate v prizemi, tedy do kterekoliv zasuvky pridat jakekoliv APcko a vytvorit si dalsi sit. Dnes byvaji vetsinou vsechna zarizeni udelana tak, aby je zvladl nastavit i amater

Kazdopadne si myslim, ze kvalitni zarizeni by v pohode zvladlo pokryt signalem cely dum, ale ...

martina4*
hodnocení

Heslo znam, zase nechci mit v baraku vic jak dve site. Je to maly dum jen bohuzel na patro. To jde nejak zvetsit vykon na routru? Poskytovatel mi radi dat ten router z pudy do pokoje 2 a na pudu nejaky cwitch. Ze pry staci koupit a jednoduse zapojit. Neni pry nic treba nastavovat

internet

Nevím jakého jsou rázu ty problémy. Domnívám se, že router na půdě je v režiji poskytovatele. Včetně nastavení. Příjem by měl být asi chráněn MAC adresou než heslem. Tyto sítě se tváří jako otevřené, ale jiná MAC adresa se nepřipojí. Router v přízemí je zapojen jako switch. UTP kabely jsou v LAN nikoliv ten z půdy ve WAN takže druhá síť nemůže vzniknout. Továrně routery mají největší výkon. Divil bych se, že výkon lze zvětšit. Spíš bych se zabýval nastavením priorit pro jednotlivé IP adresy. To by měl udělat poskytovatel. Třeba pro VOIP telefonii stačí úzké pásmo, ale nejvyšší priorita. Jinak hovor koktá. U Smart TV to zase bude jinak. Pak je nutno IP adresy zafixovat.

mytrix*

Pokud tam nemáte jiné nastavení (což Vám potvrdí poskytovatel), tak lze skutečně na půdu dát switch a pak zapojit tento router do nějaké ze zásuvek v patře. Bude to fungovat.

internet: Prosím Vás neraďte takovou blbost jako ochranu sítě přes MAC adresu. Víte jak dlouho trvá tato "ochrana" prolomit? Asi tak 3 minuty.

internet

Psal jsem třeba. Nic jsem netvrdil. To je jak WEP. A rád si nechám poradit. Nezkoumám jak si poskytovatelé zabezpečují své sítě. V každém případě se tváří jako otevřené, ovšem běžným způsobem se připojit nelze.

martina4*
hodnocení

Technik od poskytovatele rikal, ze staci dat switch na pudu a router prepojit jinde do zasuvky. Vse je pry nastaveno. Jaky switch mam koupit? Jsou nejake velke rozdily?

internet

Fakt jsem tedy zvědav jak tohle dopadne. Jak je to namalováno tak router na půdě je připojen koaxiálním kabelem k anténě. Switch žádnou anténu nemá. Leda že bude připojen až za router a rozšíří se připojení

martina4*
hodnocení

Ten router z pudy musi niz do prvni ho patra a misto routru na pude bude switch. Tak mi to rekl technik a ze se nic uz nemusi nastavovat

internet

Už jsem to četl. Celý dotaz je zmatečný. Pokud je router na půdě připojen koaxiálem na venkovní anténu, tak prodlužovat koaxiál je to nejhorší co může být. Koaxiál musí být co nejkratší. Proto se taky dávají antény s integrovaným routerem. A navíc na switch se žádný koaxiál nepřipojí. Ovšem nejspíš bude blbě ten obrázek.

mytrix*

Nezlobte se, ale Vaše odpovědi jsou zcela mimo. Vůbec nechápu, jak můžete takto radit. Kdybyste se alespoň podíval na specifikaci toho mikrotiku (když už jej neznáte sám), tak se dozvíte, že k tomuto zařízení se napřímo anténa nepřipojuje. Disponuje jen LAN konketory, z čehož plyne, že anténa na střeše je plně soběstačná jednotka včetně nejspíše dalšího mikrotiku uvnitrř. Propojení je pak provedeno přes LAN.

martina4*
hodnocení

Ano vse je pripojeno LAN i antena. Antena je od poskytovatele a i za ni ruci. Je taky Mikrotik. Routery uz jsou moje. Tak pujde tedy misto routeru na pude dat switch a ten router z pudy do pokoJe v prvnim patre? Pokud ano tak jaky switch koupit? Dekuji Martin

internet

Je mi to jasné. Na střeše je anténa s integrovaným routerem. Při zapojení UTP kabelu do WAN vytvářím novou síť. Pokud bych nepotřeboval WiFi vystačím si jen se Switch. Já používám vše od Tp-link.

cz.tp-link.com/...

Pětiportový připojí 4 zařízení a osmiportový sedm zařízení. Osmiportový nebyl drahý. Parametry jsem nezkoumal. Některé jsou již gigabitové. Dražší jdou konfigurovat jednotlivé porty. Viděl jsem od Tp-linku i 16 portů

doplněno 22.03.17 23:21:

Mám tento

hptonery.eu/...

martina4*
hodnocení

Asi budu potrebovat neco co vydrzi -20 az 50 stupnu. Je to na pudu kde je v lete hyc a v zime hodne zima. V popisu nejsou tyto udaje

internet

To neporadím. Když to vydrží stávající zařízení, proč by to neměl vydržet switch.

A pro mytrix. Neznám každé zařízení. A ani nemám zájem to studovat. Vycházím ze zadání a to je velmi často nedostatečné

Znáte to rčení o tom, když se šlápne do ho..., že by ste ho neměl rozšlapávat?

Cituji z vašich příspěvku: ... "Neznáte..." , "Nemáte zájem..." , "Nezajímám se..." , "Nezkoumám..." , "Domnívám se.." , "psal jsem treba ..." , "Jak je to namalováno, tak je to koax" , "zmatečně namalované" atd atd... .ale hlavně že máte milion anonymních rad a připomínek.

Všichni problém pochopili a i na plánku je jasně napsán i typ zařízení - aneb RB951Ui-2HnD. Když už musíte radit, stačilo se podívat na jeho specifikaci...

martina4*
hodnocení

Mam zvojit 100 Mb switch nebo 1 Gb? Teoreticky by mi stacil 5ti portovy, ale mam na pude jeden kabel rezervni co vede dolu do ustredny alarmu. Ted nevim jestli by se dal vyuzit do budoucna.

mytrix*

Rozdíl u běžné práce mezi 100MBps a 1Gbps nepoznáte. Poznáte to až při kopírování velkých souborů např. filmů. Takže záleží k čemu síť využíváte.

internet

No Jakoubku měl jsi se probudit a radit. Buď rád, že jsi uspokojil svoje ego. Lepší než orgasmus. Je ti lépe. Asi ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]