Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucházející NTB 14

Od: slavaopc* odpovědí: 8 změna:

Přeji dobrý večer,

mohu se zeptat, který z těchto by jste si vybrali? Případně navrhli jiný v této cenové kategorii? :)

Nejlépe popsat poměr výkon/cena ... Dle mého názoru cena/výkon:

1. hpmarket.cz/...

2. alza.cz/...

3. mironet.cz/...

4. alza.cz/...

5. alza.cz/...

Uvítám připomínky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vikuturu
hodnocení

2x

Ahoj,

Určitě bych volil první možnost - HP proBook G4. Sám ho mám a nemůžu si stěžovat. Velikou výhodou je SSD disk v kombinaci s HDD. Utáhne i nějakou tu hru a díky zmiňované SSD je start systému a odezva opravdu velmi rychlá. Celá konstrukce je pevná, nikde nic nevrže, denně ho přenáším do školy a zatím drží. Co se baterie týče, bez nějakého náročného hraní her mi vydržel necelé 2 (!) dny běžné kancelářské práce. Jedinou nevýhodu snad vidím v tom, že nemá podsvícenou klávesnici, ale to už není tak nepřekonatelný problém. Dále má jenom 2x USB port, ale na běžnou práci to stačí bohatě. V jednom mám permanentně bezdrátovou myš (přijímač) a druhý se dá použít na flashky, nabíjení MP3 atd...

slavaopc*
hodnocení

Díky moc za response, baterkou jsi mě víc ne potěšil a ty USB s klávesnicí nejsou problém, konec konců dá se vždy řešit USB hubem nebo USB-C flaskou ... ... můžu se ještě zeptat ohledně her? Co to zvládne a případně na jaké detaily? ale předpokládám, že rozhodně víc než můj stávající (i5 2xxx, GeForce 610M) *frajer*

Počítal jsem s koupí tak za měsíc, za dva ... ale zvažuji, zda do toho nejít hned *frajer**smich*

vikuturu

O hrách úplně přesně přehled nemám, ale podle konfigurace je to takový ten zlatý střed. Samozřejmě to není herní notebook, ale na něco to stačí. Takové ty běžné tituly na střední detaily asi v pohodě, ale zase bych od toho nečekal zázraky, přeci jen, pořád je to notebook za 20k, ale v téhle cenové relaci asi to nejlepší, co se dá sehnat na oměr cena/výkon. Výhoda je ještě v rozměrech, 14" je prostě naprosto super přenosná úhlopříčka. Samostatná grafická karta má tu výhodu, že se třeba dá nějak lehce poštelovat, ale jinak to není zase o tolik lepší, než ty intelácké integrované, co do toho cpou běžně. Spíš to vypadá dobře na papíře. Ale rozhodně lepší, než GeForce 610M :)

slavaopc*
hodnocení

V to doufám, díky moc! Jen poslední otázka, jak je to s TouchPadem? Pohybuješ při psaní kurzorem? nebo je to "palmproof", že nevadí, když máš na tom položené dlaně?

vikuturu

Jojo, touchpad je perfektní :) Podporuje gesta, takže i při scrollování nějakým dlouhým dokumentem nepoužívám v podstatě vůbec myš, ale touchpad naprosto stačí

slavaopc*
22.03.17 06:48
hodnocení

satak
hodnocení

0x

A co s ním chceš "dělati"?To je hlavní otázka...

slavaopc*
Office work + občasné použití AutoCadu, Corelu a jiných grafických programů, případně hry... Rozhodně ne nejnovější, četl jsem, že i interní grafiky u Asusů by měly zvládnout hry do 2015 na nižší detaily... Takže pro mě plně vyhovující... Ale rozhodně preferuji dedikované grafiky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]