Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s PS 1

Od: playstation11 odpovědí: 6 změna:

ahoj doma sem vyhrabal svoji PS 1 a mám k ní spousty her. Ted mám problém že mi žádnou hru nechce načíst a hodí to "please insert PlayStation format disc".Ty hry dříve fungovali nejsou ale originál jsou pálené ale jak říkám vše fungovalo.Dá se to nějak někde opravit? děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A zkoušel jste očistit čočku? za ty roky bude zaprášená.

hodnocení

0x

Nejspíš bude vadný laser, pokud ten čip fungoval. Tady je návod, jak vyčistit optiku, ale šance je 50/50

fugass*
hodnocení

0x
Tak jestli to jsou pálenky, tak data na nich dlouho nevydrží. Jinde jste to zkoušel?

hodnocení

0x

Jak dlouho nevydrží? Jako když budou ležet v šuplíku, data se vypaří? Ale no tak, mám tady CD-R z roku 1995 a neztratil se ani bit. To jsou (spíš byly) kachny pro zvýšení prodejů, praxe je jiná. Samozřejmě, pokud nejsou placky poškrábaný nebo se neválely roky někde na sluníčku atp.

fugass*
Jasně že se data nevypaří, ale na levných médiích bývají po delší době hůř k přečtení. Jinak jestli jinde jedou, bude čočka nic moc.

hodnocení

0x

Pálené CD mají větší životnost než pálené DVD. Tady problém není.

Odešla ti snímací jednotka - laser. Jeho paprsek je slabější a nepřečte ti pálené CD, kde je stopa méně výrazná, než u lisovaného CD. To je hlavně z důvodu instalovaného chipu, který výrazným způsobem snižoval jejich životnost (pozdějiší typy jednotek měly i nižšší životnost).

Oprava = výměna laseru. Nedoporučuji. Kvalitní originální jednotka je celkem drahá. Neoriginál je levnější, ale jeho kvalita...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]