Nejste přihlášen/a.
Odpovědi na všechny tvé otázky najdeš na jednom místě. Stačí si na root.cz přečíst 3-dílný seriál o PIC procesorech. Odříkat slohovou práci od někoho jiného nepomůže, musíš se hryznout a přelouskat to. Je škoda, že tě to nebaví, první fungující program na Arduinu (na PIC nemám vybavení) vydá za celou knížku. Věř mi, není to ztráta času ... dal bych nevím co, kdybych to měl před třiceti lety, spolu s angličtinou
Tady je první část: root.cz/...
Ondro - já neporadím, neudělám za tebe práci. Ani bych to neuměl. Pokud chceš být v životě úspěšný - tak makej. Například tenhle procesor byl nejčastěji používaný v produktech naší firmy. Já - ze staré generace jen zadával požadavky ajťákům na firmware a připadal si jako analfabet, protože já to neuměl. Neprospi svůj čas.
Pokud máš alespoň trochu ponětí o mikroprocesorech, tak na 90% odpovědí, ti stačí si stáhnout datasheet od toho procesoru. Ani ho nemusíš studovat celý. Myslím, že ti bude stačit tak prvních 20 stránek. A zbytek jsou základy. Pokud je neznáš, tak jsi asi nejen nedával pozor, a dlabal jsi na to.
Důležité je si ujasnit, proč studuješ technický obor, který tě nebaví. Učitel za to nemůže, technika je hlavně o vlastní vůli učit se a stále vzdělávat. U mikroprocesorové techniky musíš dosáhnout nějakých výsledku hlavně vlastní pílí, učitel ti pouze ukáže směr.
Jelikož programuji mikropočítače skoro celý život, po rychlém projetí tvých otázek usuzuji, že jsou dobře koncipovány tak, aby jsi pochopil základní principy a postupným vypracováním se je naučil. Při programování mikročipů v asembleru, tyto znalosti budeš nutně potřebovat a bez nich se v programování nikam nepohneš.
Ze všech položených otázek se mi nejvíce líbí bod 6c. Sice je to jednoduché, ale nejvíce mě upoutal.
Tak jednak studuju obor jménem aplikace počítačů a správa sítí, takže jsem nepočítal s tím, že se budu muset učit tohle.
Začali jsem se to učit ve 3 ročníku a programovali(jednou 3 hodiny za 3 týdny) je také jen ve 3 ročníku. Teď ve čtvrťáku už neprogramujeme vůbec. Druhá věc je, že téměř nikdo ve svých 15 letech kdy se rozhoduje kam na střední školu pořádně neví, co by rád dělal.
Ondro, nezlob se. Ale studovat jakýkoliv obor kolem počátačů a neznat základy? Jak chceš uspět v oboru, když je nebudeš znát. A aplikace počítačů, to je obor který má velkou budoucnost. Jak chceš aplikovat počítače do praxe, když nebudeš znát jejich porty, to jak komunikují s okolím, jaké jsou jejich možnosti navenek, vědět co je to port, časovač, přerušení, atd? Uvědom si jednu věc. To co máš v těch otázkách, jsou základy, aplikovatelné téměř u jakéhokoliv mikroprocesoru. bez znalosti těchhle základů nejsi nic. Že vám to někdo vykládá zrovna na PIC proc. je vedlejší. Rozdíly mezi procesory jsou technické, ve vlastnostech. Ale základní funkce jsou stejné napříč jednotlivými řadami procesorů. A že nestuduješ to co se ti líbí? To je na tvém rozhodnutí, co dál. Já taky nedělám, to co jsem se vyučil. Ale u toho, u čeho jsem skončil, už jsem 25let. Protože mně to baví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.