Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabijecí USB kabel k notebooku

Od: jirka27 odpovědí: 8 změna:

Zdravím, kde najdu usb kabel abych mohl nabijet notebook lenovo třeba z powerbanky. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

musím opravit - ten dotaz je z vaší strany trochu blbě pochopitelný - takže powerguy.cz/...

doplněno 17.03.17 21:08:

já si myslel, že to tam je napsáno... já teda našel google.cz/...

ale bez urážky, asi jsem trotl

doplněno 17.03.17 21:10:

jo a prý to opravdu jde - ale ten NTB na to musí být taky připraven - jinak si starší LENOVO - protože jste neuvedl typ, tak nemůžeme posoudit - odpálíte a můžete kupovat nový :D

jirka27
hodnocení

bez urážky, ale to vím taky... potřebuju jak zpravně to pojmenovat a zadat do vyhledávače, jen jestli stím už nemá někdo zkušenosti...

hodnocení

0x

Neuraz se, ale jaks přišel na to nabíjet notebook přes USB z powerbanky? Tos někde viděl?

Notebook má napájecí konektor a za ním je elektronika, přes kterou se dobíjí baterie v notebooku.

Pokud potřebuješ notebook s delší výdrží baterie, tak můžeš dokoupit nějakou přídavnou baterii nebo druhou baterii a ty pak vyměňovat (samozřejmně při vypnutém notebooku).

Notebook má vetšinou napájecí napětí kolem 19V; tvoje powerbanka s USB konektorem má napětí asi 5V.

jirka27
hodnocení

myslim tohle ale aby místo autozástrčky tam bylo usb... vymena-displeje.cz/...

usb ma vystup 5V a tusim ze omezeni na 500mA a neznam cestu, jak tam poslat 12 voltu...

Snad se objevi @mikihans, ktery se tomu venuje (omlouvam se ostatnim, na ktere jsem si nevzpomnel)

fran56ris*
hodnocení

0x

To " třeba " ti dává za pravdu že se v napětí a proudech moc nevyznàš.

Já mám v návodu na Acer napsáno : Pojede-li na delší konferenci apod. přikupte si náhradní baterie.

Vím, že v našich končinách jsou stále drahé, ale určitě je to nejlepší řešení co se týče kapacity a tím výdrže.

vojtal*
hodnocení

0x

Bohužel, běžné powerbanky nedisponují takovou energií, aby ji mohly předávat notebooku, jsou vhodné k dobíjení tabletů či smartphonů, které jsou vybaveny podstatně menší baterií s mnohem slabšími parametry. Notebooky lze napájet ze záložního zdroje, neboli "UPS". Takovéto zdroje však váží mnohdy i několik desítek kilogramů a jsou příliš drahé.

Vojta, Lenovo Ambasador

hodnocení

0x

Za cenu 1400 Kč multifunkční power bank. Není to standartní, ani levné řešení, ale v dnešní době "poťapkaných" telefonů nic divného. Kapacita 13600mAh

Nabijecí USB kabel k notebooku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]