Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kde najdu usb kabel abych mohl nabijet notebook lenovo třeba z powerbanky. Díky
musím opravit - ten dotaz je z vaší strany trochu blbě pochopitelný - takže powerguy.cz/...
já si myslel, že to tam je napsáno... já teda našel google.cz/...
ale bez urážky, asi jsem trotl
jo a prý to opravdu jde - ale ten NTB na to musí být taky připraven - jinak si starší LENOVO - protože jste neuvedl typ, tak nemůžeme posoudit - odpálíte a můžete kupovat nový :D
Neuraz se, ale jaks přišel na to nabíjet notebook přes USB z powerbanky? Tos někde viděl?
Notebook má napájecí konektor a za ním je elektronika, přes kterou se dobíjí baterie v notebooku.
Pokud potřebuješ notebook s delší výdrží baterie, tak můžeš dokoupit nějakou přídavnou baterii nebo druhou baterii a ty pak vyměňovat (samozřejmně při vypnutém notebooku).
Notebook má vetšinou napájecí napětí kolem 19V; tvoje powerbanka s USB konektorem má napětí asi 5V.
usb ma vystup 5V a tusim ze omezeni na 500mA a neznam cestu, jak tam poslat 12 voltu...
Snad se objevi @mikihans, ktery se tomu venuje (omlouvam se ostatnim, na ktere jsem si nevzpomnel)
Bohužel, běžné powerbanky nedisponují takovou energií, aby ji mohly předávat notebooku, jsou vhodné k dobíjení tabletů či smartphonů, které jsou vybaveny podstatně menší baterií s mnohem slabšími parametry. Notebooky lze napájet ze záložního zdroje, neboli "UPS". Takovéto zdroje však váží mnohdy i několik desítek kilogramů a jsou příliš drahé.
Vojta, Lenovo Ambasador
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.