Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Potřebuji změnit heslo na routeru. Mám k tomu perfektně zpracovanou metodiku, podle které jsem to už v minulosti dělal. Tentokrát ale narážím na problém. Jsem v bodě, že napíši do adresní řádky IP adresu routeru (což je adresa výchozí brány). Tento údaj potvrdím a vyskočí přihlašovací dialog. Zde mám napsat uživatelské jméno a heslo, což dosud bylo v obou případech "Admin". Toto vždy fungovalo. Nyní však tabulka pro přihlášení vypadaá takto - viz.obr.
A v tom je problém. Prosím o radu jaké uživatelské jméno a heslo zde mám napsat? Děkuji
1) Je to case sensitive (vyžaduje mala VELKA pismena), takze je to admin/admin (capslock nemate zaply, predpokladam)
2) Je skutecne porad vychozi nastaveni? Z legrace Vam muze nekdo zmenit heslo pri cekani na Bus, pokud chytne vasi wifi na zastavce s default nastavenim -> restart routeru a nastaveni znova.
3) jiny prohlizec?
4) restart routeru
Velká/malá písmena jsou mi jasná. Výchozí nastavení je asi v pořádku, neboť router normálně funguje. Já potřebuji jen změnit heslo pro wi-fi provoz, které znám a je rovněž funkční. Neboli potřebuji poradit, jaké uživatelské jméno a jaké heslo mám uvést do tabulky, kterou jsem přiložil. Oni to v té abulce upřesňují - čemuž já nerozumím. Díky
Teda asi nechápu dotaz, ale: Přístup do routeru (než můžeš cokoliv změnit) je chráněn jménem a heslem. Napsal jsi IP-adresu routeru a on chce to jméno a heslo (píšeš, že to je admin a admin), jinak tě nepustí dovnitř. Tak mu to napiš. Jen nevím, jestli admin a admin, nebo Admin a Admin, v dotazu jsi psal velké "A", na velikosti záleží, tak piš přesně. Oni v té tabulce nic neupřesňují, jen informují, kdo po tobě chce to jméno a heslo (router TP-LINK WR740N na IP-adrese 192.168.0.1).
Omlouvám se. V původním dotazu jsem napsal Admin - správně je admin. Zkoušel jsem obě varianty,ale neúspěšně. Vždy vyskočí nová, nevyplněná tabulky.
Tak v tom případě je špatně buď jméno nebo heslo (nebo obojí) a router proto ten požadavek na přihlášení opakuje. Tzn. buď něco jen píšeš špatně (např. ta velká/malá písmena - jméno samozřejmě může být jiak, než heslo), nebo už tam s využitím přednastaveného jednoduchého jména a hesla vlezl někdo jiný a přístupové údaje změnil. Pak by pomohl jen restart routeru do továrního nastavení (obvykle je potřeba něco na dlouho zmáčknout, nebo držet zmáčknuté při zapnutí apod., je to napsáno v návodu), který vrací i původní přednastavené jméno a heslo. Teprve pak se tam přihlásíš a budeš moci změnit nastavení.
Jestliže provedu restart (do zákl.nastavení), bude to mít vliv na současné kabelové spojení (mám 2x) router - PC? Změní se něco? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.