Nejste přihlášen/a.
PC guru všichni sem. Ve Win7 je "vylepšený" průzkumník a je schopen ukázat jenom knihovny a všechno otevřít jenom ve WMP. Já ale potřebuji, aby fungoval stejně jako v XP, tedy byl schopen ukázat a otevřít disky, složky a hlavně místa v síti. Už mě to štve pár dní a nemůžu na nic přijít. Prostě potřebuji jako v XP zástupcem na ploše otevřít disk na servru, abych na něj nemusel přes IP adresu. Díky všem za nápady a rady.
Průzkumník v W7 funguje zhruba stejně, jako v XP (teď tu nemám sedmičky, takže přesné rozdíly nezkouknu)...
"otevírání všeho jen ve WMP"- je překonfigurovaný list asociací... Nedávno jsem kdesi četl, že to dělá nějaký AddWare, včil si nevzpomenu, ale pokusím se dohledat...
Obnova systému by nepomohla?
doplněno 02.12.12 23:11: Saaakra - občas na W7 ´dělám´ - že bych si nevšiml? :-O
Můžeš se podívat do registru na obsah klíče HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexplorecommand?
doplněno 02.12.12 23:47:Folder ... ne .Folder ... Mělo by tam být něco jako "%SystemRoot%..."
doplněno 02.12.12 23:48:Jo - a případně kukni na lukeblog.chytrak.cz/... - je to pro W7, mohlo by pomoct...
Tak při snaze najít .Folder, který tam vůbec není, jsem si dovolil vyrušit mladýho od jeho PC. Sice W7 nezná, ale nakonec jsem ho donutil si k tomu sednout a hledat. Strávil u toho hodinu a já šel radši pryč. Stejně jeho prsty nestačím sledovat a na jeho poznámky, že jsem něco přenastavil, nejsem zvědavý. Já ani u některých věcí netuším, že tam jsou, natož abych je nastavoval. Když mu řeknu, že jsem něco vyčetl v nápovědě, tak se dozvím, že čtu špatnou nápovědu.. No, po hodině se mu povedlo napsat někam adresu disku a dostal se tam, kam jsem potřeboval. Takže pro mě vyřešeno. Mowlo, moc díky za snahu.
Teď to nějak nechápu. Mám Win7, zmáčknu windows+E a vidím disky, síť, disketový jednotky... stejně jako v XPéčkách v práci. Nebo jsem dotaz špatně pochopil?
Přes Win+E vidím jenom disky. Přes Zařízení a tiskárny nebo přes Centrum síť.připojení se dostanu na síť. Ale server se mi ukáže jako mediální zařízení a nabízí jenom Zobrazit webovou stránku zařízení nebo Otevřít ve WMP. Nic víc.
doplněno 02.12.12 22:57:Mowlo, co jsem vyčetl, tak je to základní vlastnost "nového" průzkumníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.