Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win7 a průzkumník

Od: ladinpraha* odpovědí: 6 změna:

PC guru všichni sem. Ve Win7 je "vylepšený" průzkumník a je schopen ukázat jenom knihovny a všechno otevřít jenom ve WMP. Já ale potřebuji, aby fungoval stejně jako v XP, tedy byl schopen ukázat a otevřít disky, složky a hlavně místa v síti. Už mě to štve pár dní a nemůžu na nic přijít. Prostě potřebuji jako v XP zástupcem na ploše otevřít disk na servru, abych na něj nemusel přes IP adresu. Díky všem za nápady a rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Průzkumník v W7 funguje zhruba stejně, jako v XP (teď tu nemám sedmičky, takže přesné rozdíly nezkouknu)...

"otevírání všeho jen ve WMP"- je překonfigurovaný list asociací... Nedávno jsem kdesi četl, že to dělá nějaký AddWare, včil si nevzpomenu, ale pokusím se dohledat... ;)

Obnova systému by nepomohla?

doplněno 02.12.12 23:11:

Saaakra - občas na W7 ´dělám´ - že bych si nevšiml? :-O ;)

doplněno 02.12.12 23:18:

Můžeš se podívat do registru na obsah klíče HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexplorecommand?

doplněno 02.12.12 23:47:

Folder ... ne .Folder ... Mělo by tam být něco jako "%SystemRoot%..."

doplněno 02.12.12 23:48:

Jo - a případně kukni na lukeblog.chytrak.cz/... - je to pro W7, mohlo by pomoct...

;)

ladinpraha*
hodnocení

{11dbb47c-a525-400b-9e80-a54615a090c0}

doplněno 02.12.12 23:32:

.

Win7 a průzkumník
ladinpraha*
hodnocení

Tak při snaze najít .Folder, který tam vůbec není, jsem si dovolil vyrušit mladýho od jeho PC. Sice W7 nezná, ale nakonec jsem ho donutil si k tomu sednout a hledat. Strávil u toho hodinu a já šel radši pryč. Stejně jeho prsty nestačím sledovat a na jeho poznámky, že jsem něco přenastavil, nejsem zvědavý. Já ani u některých věcí netuším, že tam jsou, natož abych je nastavoval. Když mu řeknu, že jsem něco vyčetl v nápovědě, tak se dozvím, že čtu špatnou nápovědu.. No, po hodině se mu povedlo napsat někam adresu disku a dostal se tam, kam jsem potřeboval. Takže pro mě vyřešeno. Mowlo, moc díky za snahu.

mowla*

No -nemáš zač... ;)

Stejně si myslím,že za nějaký čas tě to donutí dořešit...

:)

ladaadal*
hodnocení

0x

Teď to nějak nechápu. Mám Win7, zmáčknu windows+E a vidím disky, síť, disketový jednotky... stejně jako v XPéčkách v práci. Nebo jsem dotaz špatně pochopil?

ladinpraha*
hodnocení

Přes Win+E vidím jenom disky. Přes Zařízení a tiskárny nebo přes Centrum síť.připojení se dostanu na síť. Ale server se mi ukáže jako mediální zařízení a nabízí jenom Zobrazit webovou stránku zařízení nebo Otevřít ve WMP. Nic víc.

doplněno 02.12.12 22:57:

Mowlo, co jsem vyčetl, tak je to základní vlastnost "nového" průzkumníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]