Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde obnovení WIN 10-proč?

Od: misa503® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem obnovit systém WIN10 z 10.3.2017, ale píše mi to, že se obnovení nezdařilo. Zkoušel jsem i jiné body k obnovení - i jiné měsíce, ale stále mi to píše stejné-viz příloha.

Obnovit jsem chtěl proto, že jsem omylem smazal soubor Sped Dial, který jsem tak musel znovu doinstalovat, když mi to neobnovilo ze dne, kde ten Sped Dial ještě byl.

Vytvářím si každý týden nové body obnovení. Ale nebylo to nic platné.

Ptám se, proč se mi systém neobnovil? Kdybych potřeboval opravdu systém WIN 10, Mozilla Firefox, stolní PC, obnovit kvůli nějakým vážným problémům, tak by mi ty moje body obnovení vlastně byly k ničemu.

Děkuji za případné rady, jak třeba postupovat při obnovení pokročilým způsobem. Jsem jen uživatel.

Nejde obnovení WIN 10-proč?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A nepoužil jsi v mezidobí Ccleaner? Nedal bych na to korunu ze Ccleaner při mazání temp souborů odstraní i body obnovení. co umí ten speed dial že ti tolik chybí? Určitě se najde náhrada.
hodnocení

Ccleaner nemám a nepoužívám jej. Speed dial umí to, že si pamatuje 9 adres na seznamu, což mi urychlí jejich hledání, protože je nejvíce používám. Stáhnul jsem si tedy Speed dial znovu - jako doplněk - a dokonce se mi všech devět stránek zase ukázalo, takže jsem je nemusel nastavovat zvlášť. Spíše mě šlo o to, proč se mi nedařilo obnovení z žádného bodu.

Nejde obnovení WIN 10-proč? #2

hodnocení

0x

Dle mnohačetného výskytu stejné chyby na diskusních forech se jedná zřejmě o Microsoftí chybu.

Ona chyba 0x80070091 znamená ERROR_DIR_NOT_EMPTY, neboli , že adresář WindowsApps není prázdný. Nevím, co s ním má v plánu obnova systému dělat, ale nejčastěji chybu opravili stylem že buď onen adresář přejmenovali (je nutné přidělit práva, protože jinak může do adresáře jen uživatel TrustedInstaller) nebo použili obnovu systému z Windows PE neboli pri restartu drzet SHIFT, aby naběhl preinstalator. Tam se da Reseni problemu -> Rozsirene moznosti a tam je obnova systému. Nekdo to opravil tim, ze vypnul synchronizaci v nastaveni. Start -> nastavení -> ucty -> vypnout posuvnik. Dalsi to zase opravil jen proskenovanim disku v prikazove radce. Start -> cmd (spustit jako spravce) -> napsat prikaz chkdsk /F

hodnocení

Toto mi nic neříká, jsem jen uživatel. Chtěl jsem obnovit jen o několik dní zpět. Asi před rokem mi obnovení - z bodu obnovení - šlo bez závad zde, tak nechápu proč mi to nyní nejde.

Protože je to právě "asi před rokem". Rok je u používání PC dlouhá doba. Vycházejí různé aktualizace ovladačů, opravné balíčky systému, instalují se nové programy, atd atd. Nedá se zaručit, že program, který včera fungoval, bude fungovat po aktualizacích i zítra - takže zmiňovat se, že před rokem bylo něco jinak je u PC úplně zbytečné. V předchozím příspěvku jsem napsal 4 různé typy oprav. Nejjednoduší je rada č.2 - provést obnovu přes SHIFT RESTART. V nabídce vypínání počítače je i možnost restartovat. Tuto volbu vyberte a přitom držte stisknutou klávesu levý Shift. Dále viz obr.

Nejde obnovení WIN 10-proč? #3
Nejde obnovení WIN 10-proč? #4
Nejde obnovení WIN 10-proč? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]