Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování přes torrent

Od: magdon® odpovědí: 3 změna:

Na internetu je stále víc souborů, které se dají stahovat pouze přes "torrent". Jaké riziko hrozí při tom hrozí? Slyšel jsem, že se při tomto způsobu stahování sleduje a kamsi odesílá moje IP adresa. Nemám zájem, aby kde kdo věděl, co si stahuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Soubor, který stahuješ, stahuješ od všech účastníků, kteří jsou připojeni do uzlu a stahovaný soubor mají. Každý z nich ti posílá požadovanou část, takže potřebuje tvoji adresu. Pokud ti to nevyhovuje, nebudeš moct soubory tímto způsobem stahovat.

ip
hodnocení

0x

IP adresa je nezbytná k fungování internetu. Tvoji lze skrýt pomocí proxy/vypn.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nikdy jsem přes torrenty nestahoval, ale kolega mně říkal, že kdo chce stahovat (což je u nás legální), tak také musí ze svého PC něco nabídnout (což je sdílení a legální už není). Jinak řečeno - musíte umožnit všem ostatním přístup k vybraným souborům ve svém PC, tak IP adresa je asi ten menší problém, resp. nějaké obavy o IP adresu. Možná volte jiný způsob, jak získat soubory z internetu (ono slovo na "w"zde napsat nemohu). Zdravím!

doplněno 13.03.17 15:30:

Viz odkaz si můžete ověřit, jaké informace posílá Váš PC na internet - je to zajímavé.

mojeip.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]