Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s notebookem a sice, že se zničehonic natvrdo vypne, někdy tomu předchází několikasekundové zamrznutí a někdy blikající obdélníčky na LCD pár sekund v dávkách. Stává se to náhodně (v klidu i zátěži), třeba někde jednou za den, někdy každou půl hodinu. Začlo se to projevovat po výměně desky (což je v podstatně nový notebook mínus RAM,SSD,wifi...)
Máte nějakou radu, čím začít diagnostiku pro zjištění závady než přijede servisák a patrně opět znova zdarma provede výměnu desky v rámci ultrazáruky? Dle mě je to HW problém (spoj studený, vadná část CPU, EC), ale nemohu vyloučit ani to že je tam stejný obsah SSD jako před 1. výměnou, což se dá rozštípnout, že vyzkouším jiný OS (a rovnou tím navíc zjistím, zda je to problém windows či obecně) a nebo ještě zda jsem něco špatně nakonfiguroval v UEFI NVRAM(které má netušené možnosti mimo klasické UEFI nastavení dostupné časně po zapnut) - to vyloučím resetem CMOS/UEFI nastavení. Ani nemohu vyloučit, že během výměny třeba došlo ke zničení RAM statickou elektřinou.
PS: ve windows 8 žádné stopy po chybě v prohlížeči událostí, pouze jen Předchozí vypnutí systému bylo neočekávané (volně přepsáno), což je v podstatě to samé, jako když se notebook bez baterie odpojí od zdroje, také nic jiného se zjistit nedá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.