Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avg + firewall

Od: adecko® odpovědí: 5 změna:

Na počítači s Win XP jsem zkušebně nainstalovala AVG. Ale ta poslední verze je strašný pomalý moloch. Tak jsem ji odinstalovala. Ovšem teď nejde zapnout brána firewall. Hlásí "Program AVG Internet Security hlásí, že je aktuálně vypnut." a návod, že v Nastavení - Ovládací panely - Brána firewall v systému Windows ho zapnout. Což nelze, protože je označeno, že je brána vypnuta a nereaguje to na klikání - je to "zašedlé". Nemáte prosím radu, kde ještě ten (teď už hnusný) AVG zničit? Kde jaké nastavení?

Děkuji předem za inspiraci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt*
hodnocení

0x
hodnocení

Provedla jsem a nepomohlo. AVG je teda opravdu vlezlé a nezdolné.

Stálé zdraví přeju.

mp*
hodnocení

0x

Samotný antivirový program je pro běžný počítač s normálním nastavením zátěž. Koukněte se na březnový DTest. Tam je hodnocení antivirových programů, včetně jejich vlivů na zatížení systému. Nic lepšího Vám neporadím. Zajímavé je, že se zjistilo, že placené verze nejsou o moc rozdílné proti FREE. Skočím se podívat (nevím, proč se některým lidem líbí patrové byty, těch schodů, které musím vyjít a pak sejít). Nevím, jestli to mohu šířit, ale když to jen interpretuji tak je to snad zákoné (poslední dobou se totiž trochu bojím, současný režim je dost přísný - já to chápu, je společenská poptávka - ale jsem ve střehu). Takže. Píšou tady šalamounsky že té nejlepší ochrany se zdarma nedočkáte, Zároveň ale platí, že vysoká cena automaticky neznamená lepší ochranu. Některé bezplatné antiviry hravě překonají i velmi drahou konkurenci. Nejlépe letos dopadl Avira Free, pak AVG free. Nejhuře dopadl Widows Defender (to jsem rád, protože je nemám rád). Více na Dtestu.

blk88
hodnocení

0x

dobrý den, také jsem měl onehdy asi před půl rokem avg- byla to zkušební doba. pak ,když to končilo, nemohl jsem avg odinstalovat, pořád oznamovali, že litují , že nedošlo k odinstalování. našel jsem nástroj na odinstalaci avg a ta vše vyřešila- odinstalování proběhlo výborně. a vrátil jsem se k avastu. a jsem rád , že jej mám- přeji hezký den!

hodnocení

Ten nástroj - myslím že se jmenuje AVG Remover - jsem samozřejmě použila. Ohlásil, že už nemá co odinstalovat, ale přesto jsem nechala hledat nějaké zbytky. Pracoval dost dlouho a výsledek pořád stejný. Jediný rozdíl je, že centrum zabezpečení teď hlásí : Systém Windows zjistil, že počítač není aktuálně chráněn bránou firewall. A zbytek už je stejný.

Nainstalovala jsem si Aviru. Avast mi dělal problémy při odesílání pošty (Thunderbird).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]