Nejste přihlášen/a.
Budu stahovat v noci dlouhý film a tak se ptám, jestli je někde možné PC nastavit tak, aby se např. ve 3 ráno samo vyplo?
Zdravím,
záleží čím, jak a na čem budete stahovat.
Pokud budete stahovat přes webový prohlížeč, pak můžete použít některý z již předřečníky odkazovaných programů, ale pokud někde dojde k zádrhelu (třeba se stahování zpomalí z důvodu zahlcení sítě či místa odkud stahujete), většina těchto programů se nastavuje na určitý čas a ten nemusí nutně souhlasit s koncem stahování, takže třeba taky nestáhente vše (celý film).
Osobně používám stahovací program JDownloader a ten má v sobě funkci "vypnout (hybernovat, uspat) počítač po dokončení všech stahování", takže si to sám pohlídá a když je stažení dokončeno (nezávisle na čase), sám se např. vypne. V nastavení se ale píše, že tato funkce nefunguje se všemi operačními systémy - se kterými ano a se kterými ne jsem nestudoval, mně na W7 to chodí bez problémů a kdyžm sem předtím měl XP, tak to fungovalo taky.
Dobrý den. Po stažení a nainstalování tohoto programu, si můžete nastavit za jak dlouho se má PC vypnout.
Zdravím,
já používám vypínání přes přehrávač KMPlayer (předvolby-obecné-opakování/playlist- a tam je okénko, kde nastavíte čas, kdy se má PC vypnout).
Běžně si pustím film, nastavím čas a zalehnu do peřin. I když nastavuju tak 1h, tak usínám cca za 10min. Blbej zlozvyk, koukat v posteli, ale je to vážně železná košile.
Když jsem taky stahoval a nechtěl být u toho pc, tak jsem taky zapnul přehrávač a nastavil čas a nespouštěl přehráváná, a tak to vyplo.
Já teda nevím, ale snad všechny programy co pracují relativně delší dobu a nepotřebují během práce obsluhu, tak mají volbu co po ukončení činnosti, jestli uspat, vypnout, atd...
Nejen programy na stahování, ale třeba vypalovací.
A jak píše ronyx, nastavení konkrétního času se nemusí vyplatit.
Osobně žádný prg.na vypnutí nepoužívám.Jak už bylo napsáno,tak stát se může během stahování kde co,ale film osobně začínám stahovat během doby co dál normálně pracuji na počítači a pokud jdu spát a už nechci čekat,tak ten počítač nechám normálně běžet.Jestli se sám vypne ve tři kvůli nějakému dalšímu nainstalovanému programu,který jen zabere místo na disku nebo ho vypnu v šest až vstanu,tak je to přece jedno.PC není elektrická lokomotiva aby ten provoz pár hodin navíc zrujnoval peněženku za elektřinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.