Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaheslování počítače - disku

Od: df44 odpovědí: 3 změna:

DObrý večer, rád bych se optal, zdali když si zahesluji notebook, mi někdo pokud vyjme hardisk a dá si ho k sobě, může nacíst z něj data..Napadá mě..že C: nejspíš ne...ale ostatní elekronicky rozdělený části může...nebo to je zaheslovaný i pro ostatní části?

To v případě, když mi ho někdo ukradne...Děkuji za odpovědi. P

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Pokud dá HD do jiného počítače, načte klidně všechna data - i C:... Pokud tedy "zaheslováním" myslíš heslo do BIOSu... Lze ovšem kryptovat celý obsah disku a takovéto heslo se obchází velice špatně...

doplněno 24.11.12 21:01:

Heslo pro přihlášení se do Win? To je ještě menší překážkou, než heslo BIOSu pro start PC...

:-D

df44
hodnocení

no já myslel to klasický..pri nastartování winu...do jinýho bych se ani nepouštěl..

praivo*

Tak to ti nezahesluje vůbec nic. Sice se nepůjde přihlásit, ale mimo Wokna data nijak chráněna nebudou.

doplněno 24.11.12 21:18:

Stačí přendat disk do jiného počítače (bootovat odjinud) nebo mít nějaký "live" systém a je to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]