Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upozornění na podvodné weby

Od: chromepodvod odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dneska se mi při surfování (Google Chrome) objevila červená obrazovka s tím, že se chystám vstoupit na podvodné webové stránky, okamžitě jsem klikl na "návrat na bezpečnější stránku", spustil jsem antivir (ESET Smart Security) a zatím nic nenašel (a snad to tak i zůstane :D ) nic jsem nestahoval, žádné osobní údaje po mě žádná stránka nechtěla (samozřejmě bych je ani nezadal...), myslíte, že bych se měl něčeho bát? :)

děkuji mnohokrát

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, toto mně hlásí Google Chrome občas také (třeba i na Hyperinzerci) - obávat se nemusíte, když jste nikam nevstoupil. Zdravím!

doplněno 02.03.17 15:51:

Vypadá to takto, že?

Upozornění na podvodné weby

hodnocení

2x

došlo k zablokování než se cokoliv mohlo stát, takže nemusíte mít obavy. Už dlouho se mi to nestalo, ale dříve jsem to "štěstí" tu a tam měl.

doplněno 02.03.17 16:05:

a česky :)

Upozornění na podvodné weby #2

rv*
hodnocení

0x

Většinou mají špatně udělané webové stránky. Můžete se s tím dokonce setkat i na některých "státních" stránkách - neplatný bezpečnostní certifikát a podobně.

oll
hodnocení

0x

těžko říct, když nesjou informace , jak ta "hláška" vypadala a odkud se stáhal (pokud nebyla předprogramovaná v chromu)

ona je totiž spousta "rádobyseriozních" stránek, které mají v sobě text(třeba podrtžený a blikající) informující, že máte napadený počítač, a ještě rovnou nabídnou odkaz na nějaký cool antivir typu pc scanner, virus hitman nebo podobné haluze, loví tím primitivy.

urr
hodnocení

0x

podle obrázku to vypadá, že se stránka dostala kvůli něčemu (bonzák, sken, konkurence, roboti, kteří kromě indexování i hledají bezpečnostní chyby, odkazy na spam,malware, změny v certifkátu nebo vlastnictví domény,...) na (potencionálně) pochybný seznam nebezpečných stránek.
Osobně tuhle funkci mám vypnutou, prrotože druhá strana mince, je ,že to potencionálě může bonzovat, na jaké stránky chodíš.

Doporučuji stránku navštívit s vyšší obezřetnostní, v izolaci a sandboxu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]