Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Odešla mi tiskárna a potřebuji nějakou novou za pár tisíc, ale musí vydržet slušnou rachotu. Co mám děti na vysoké, tak se u nás tiskne i víc jak 500 listů měsíčně, přes letní prázdniny do 100 měsíčně. Víceméně mi stačí tisknout černobílý text. Na technologii mi nesejde, náklady spíš nižší, tiskárnu mi stačí mít spojenou s krabicovým počítačem. Přemýšlím o repasované tiskárně sofor.cz/..., vypadá to, že mají levnější náklady na tisk. Ideální je pro mě odběrní místo v ČB či rozumná doprava domů.
Snad EPSON řady Lxxx (starší L355) se zásobníky inkoustu... možná budou lepší rady, laser? nevím, máme L355... jsou už k mání další typy této řady...ve vašem odkazu taky zajímavá nabídka; ale jestli je taková skutečnost, to nezjistíme...myslím počet výtisků - opotřebení...
@dtd ty levné laserové nestojí za to; pro pár listů měsíčně to není až takový problém, ale pro tazatele, předražené - málo toneru, poměrně častá výměna válce, problémy se zapékací jednotkou...je to stavěno pro "pár listů"měsíčně, odzkoušeny cca 4 tyto tiskárny ve firmě...a to se tiskly desítky stránek měsíčně, na jedné pár stovek...majitel si nedal říct a původně pořídil pro firmu "šrot"...dnes už konečně Konica Minolta řady Cxxx, společná pro více kanceláří...
zdravím, koukal jsem na ten odkaz, co jste zmínil, a pořizovací ceny vypadají zajímavě, ale bál bych se pak provozu.
v práci jsme měli taky starou laserovou a poslední dobou se tam stále volal technik, že to blblo. zasekával se papír a tím pádem i chyby tisku. Je pak třeba zvážit i cenu technika dle hodinové sazby a nevím, jestli i znáte ceny tonerů.
Já jsem si doma vždy tiskl jen jednotlivé dokumenty a když toho mělo být víc, tak mi levněji vycházelo tisknout v copycentrech.
A mimochodem, většinou studenti mají levnější tisky na školách, pokud vím.
Mám ve skladě použitou Canon i Sensys, toner jsem koupil na Aukru do pětistovky na 2000 listů už maká hodně dlouho.
Nová stojí asi 2100Kč.
Jinak nejlevnější černobílá lejzrovka na CZC stojí 1500 kč, ale musí se zjistit kolik stojí tonery a jejich kapacita. czc.cz/...
dobře vám radím : pro studenty kupte tiskárnu se scanerem. Právě scaner je ta hlavní součástka, kterou děcka na školách potřebují nejvíc.
Já jsem děckám pořídil tady tuto. Systémově je sice hodně osekaná, například tiskne pouze v odstínech šedé, ale před tiskem vám vypíše menu, zda tisknout černobíle nebo barevně. Ale to je jedno. Funguje bezproblémově už dva roky.
HP P1102. toner 500.-Kč (neoriginál ale bezproblémový), rychlá, jednoduchá s variantou wifi připojení. Třetí rok jede v režimu 4 balíky papíru/ měsíc. Pokud inkoust vč. scaneru tak Brother DCP-J105, velkokapacitní zásobníky inkoustu, wifi, jednoduchá obsluha. Není to na tisk fotek a chybí mi podsvícení displeje ale to vyváží nízké náklady a prodloužená záruka made in Japan.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.