Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám zrovna nainstalovaný Windows 10. A jelikož mám dva disky (C: a E, tak bych musel soubory z jednoho disku na druhý kopírovat. Jak to mám nastavit tak, ať můžu přesunovat? Jednou se mi to podařilo, ale úplně jsem zapoměl jak na to.
tak buď si zvolíte možnost kopírovat, nebo možnost vyjmout, to je přece na vás, zda originál zůstane zachován nebo ne. Stejně tak lze i klávesovou zkratkou CTRL+C (kopírovat) nebo CTRL+X (vyjmout) a následně CTRL+V (vložit)
Pokud vám jde o přetahování obsahu myší z okna do okna, tak když soubor přetahujete, přidržením klávesy Shift se změní možnost kopírovat na přesunout.
Jak na přesun Vám už poradili. Já jen doplním, že kopírování je bezpečnější. Pokud by v průběhu kopírování něco selhalo, máte ještě v původním místě původní soubor, který můžete zkopírovat znovu.
V případě přesunu byste v takovém případě mohl o soubor přijít. Proto radši kopíruji a teprve po ověření, že je soubor v novém místě v pořádku, původní odstraním...
Nesmysl, přesun nesmaže zdroj, dokud není cíl na místě.
Jinak prosté přetažení v rámci jedné jednotky provádí přesun, pokud mezi dvěma jednotkami, provádí kopírování. Nikde se to nenastavuje.
Pokud chcete toto chování změnit, třeba přesun mezi jednotkami, provedte přetažení pravým tlačítkem, při uvolnění se systém zeptá, co vlastně chcete.
1) karta umístění není ve vlastnostech složek
2) nechápu tu výhodu, takže ty si přesuneš adresář z C na E a super, nevadí ti pád C disku, ale co když ti padne Ečko? Pokud jde o důležitá data tak určitě kópírovat ještě na externí disk
K otázce- kopírování a přesouvání tu popsané bylo. Při přesunu nedojde ke smazání před dokončením kopírování jednotlivých souborů. Zajímalo by mě jestli se Ivzez někdy něco při přesunu stalo
1) obrázek v příloze
2) stínová kopie E:
Proč mít všechny data na C:?
Stačí že na sytémovém disku už je marast po instalacích a 50% uživatelů si všechno cpe do složek na Plochu
1) jasněěě, ale to jde jen na pár adresářích (vlastně jen adresáře pod users účty). Krom toho to není odpověď na dotaz, to bych nenazval jako postup pro kopírování/přesun, ale změna cesty pro systémové adresáře
2) ano, beru. Proč mít vše na ploše. Nicméně disky teď už moc nedělím, ale o to nejde. Pod pojmem stínová kopie bych si představil, že bude to samé ještě jinde, ale při popisované změně dojde k přesunu na definované místo, žádná záloha tedy.
Plocha ano, to sedí snad pro 75% uživatelů, na pomalejších strojích to je znát opravdu dost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.