Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hardisk počítače

Od: doncmartin odpovědí: 11 změna:
Dobrý den ja mam notebook hp pavilion g6 s windows 7. A teť jsem dostal stolní počítač s windows xp. A právě oba dva fungujou perfektně jenom ja ten win xp nechci tak jsem s něho vytahnul hadisk a dal jsem do něho hadisk s notebooku. A po zapnutí se začne načítat (načítaní systému windows) a po načítani (cca 4 sekund) windows spadne a zobrazí se ze se systém windows nepodařilo načíst pak se asi po 24 sekundách něco načte a otevře se okno oprava spouštění systému pak dam obnovit. Počítač se restartuje a zapne začne se načítat a zase zpadne a tak pořát stejně do kola. Pak mi to napsalo ze se to nedá obnovit tak jsem to vypnul a dal spádky do notebooku a tam to funguje dobře tak jsem to dal spátky do počítače a nechal jsem to tam. Někdo mi říkal že prý v biosu mám něco přepnout na prímarí disk tak nevim poradte. Děkuji předem za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

a tomu se divíš? Operační systém přece musí být nainstalován na práci s konkrétní zákldní deskou, což jsi ty evidentně porušil. To že vemu HDD odněkud a dám jej do jiné mašiny a bude to fungovat platí jen za předopkladu stejné základní desky, cipsetu a procesoru

hodnocení

1x

Ale žádný primary v biosu. Ten systém na disku notebooku ti prostě v jiném počítači nepojede, když je určen na konkrétní jiný, a sice na notebook. S těmahle znalostma raději do biosu vůbec nelez prosím tě. To není na jednu radu, musíš si o tom něco nastudovat.

krtek6*
hodnocení

0x

předpokládám, že ten disk z NTB jsi zapojil i zároveň s tím co je v pc...ne, že jsi je vyměnil...v tom případě ti dochází ke kolizi 2 systémů a pc neví, který bootovat první, páč oba jsou nastavené na Primary boost..takže bios..najít tam boot záložku a nastavit ten disk z ntb jako primary a ten co tam byl tak jako secondary.. a to vše za předpokladu, že tam jsou stejné komponenty...jinak reinstal :))

hodnocení

0x

@doncmartin - tak to shrňme - máte nějaký PC od kohosi, o němž nevíte konfiguraci a zkoušíte ho spojit ze starým NTB. Chcete tam narvat 15 let starou grafiku a hrát hry vydané 2015-16. Neumíte sestavu rozjet.

Bych řekl, že 1) spálíte komplet HW 2) budete za pár týdnů fňukat se strátou pár set až tisíc korun.

Rada - rozdělejte PC na kousky (co zvládnete), rozprodejte na díly po bazoších, aukru atd. a kupte si funkční počítač.

doplněno 22.02.17 16:37: intel core 2 duo 6300 1.86 ghz grafitskou kartu tam mam radeon x1950Na tomto hru farming simulator 2017 nerozjedeš frajere - už jsem ti to psal a podložil i fakty s odkazy. Běž se učit gramatiku, pak možná trochu výpočetní techniky - v 5-6té třídě už budeš mít znalosti o HW, BIOSu a instalací - taky možná pochopíš (když se budeš učit), že něco je potřeba a něco je nemožné. A jestli už jsi starší ročník - tak ses blbě učil, takže s nedostatkem inteligence přenech tyto pokusy někomu chytrému a běž si vybrat rukavice pro správné podávání cihel.
krtek6*

ještě se zapomnělo dopsat, že vedle hodin bude mít 1005 ikonek, které nebude vědět k čemu jsou a bude se divit, že se mu to strašně pomalu bootuje*smich*

doncmartin
hodnocení

Mam tam procesor intel core 2 duo 6300 1.86 ghz grafitskou kartu tam mam radeon x1950 series. Jo a ten počítač ma 6 let a nový procesor 2-3 roky. A ten disk jsem zapojil jen ten s noeboku nebo mam jen jeden kabel.
Byl by zázrak, kdyby se počítač rozběhl z HDD co jsi vyndal z noťasu.
Nezkoušej nějaký zázraky, nech v kompu původní HDD a na něj nainstaluj nový systém.
doncmartin
hodnocení

No a jak ten systém dostanu s notebooku na ten hardisk ve stolním počítači když jsem nedostal instalační cd k notebooku?

Jsi asi nepochopil některé odpovědi. Ten operační systém, co máš v notebooku nikam jinam nedáš, protože je svázaný s notebookem, i kdybys měl instalační CD, chápeš? V tom notebookovým systému jsou malinkatý skřítci, kteří když zjistí, že mají jinej domeček, tak nebudou pracovat. Takže musíš koupit jiný windows originální v obchodě a ten nainstalovat do toho stolního PC. Nebo nějakou verzi Linuxu.

Z notebooku na počítač systém nedostaneš. Musíš tam nainstalovat jiný systém. Tedy zakoupit a nainstalovat. Jiný legální postup není. Pokud nechceš nic kupovat, nainstaluj tam nějaký Linux.

jabraka*
hodnocení

0x

Ty se kamaráde v tom budeš hrabat tak dlouho,až to odděláš a budeš mít h...o.W XP jsou to nejlepší,co stolní počítače měly.V BIOS u je možno jej smazat a nainstalovat z externího disku něco jiného(nebo z instalačního CD)

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]