Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poradíte mi prosím nějaký notebook za rozumnou cenu ( max do 15.000 Kč)? Nepotřebuji hrát žádné hry ani stahovat filmy. Prostě jen pro běžné občasné uživání. Jediné, co bych potřebovala je větší obrazovka, protože oči už moc neslouží. Na trhu je nepřeberné množství, ale nevyznám se v parametrech.A proto nevím na co se zaměřit, co je důležité. Jde mi tedy spíš o rady spotřebitelů a jejich zkušenosti.
Děkuji
Nisla
RAM aspoň 4GB a hlavně, jestli notbuk budete používat na normální domácí použití, pak by v něm měl být naistalovaný Office. Jak jsme nedávno zjistili, levné notbuky jsou levné hlavně proto, že v nich Office chybí.
Možná by se vám hodil tady tento
za 15 tis? Podle barvy?
Není to vtip - za ty peníze jsou všechny zhruba stejné - najděte si prodejnu v okolí, zkuste se mrknout na vám vyhovující rozměry - pak na internetu dejte velikost v palcích a cenu. Jeden typ pak dejte do porovnávačů - najdete nejlevnější,koupíte.
Normální užívání a občasné filmy zvládne NTB za 4-5000,- z bazoše - případně repasovaný.
a jak uvádí @figurek - najdu, co se mi líbí, koupím pak jinde - digiboss.cz/...
Hlavní bude informace, zda potřebujete PC nebo notebook - někdo chce NTB jen kvůli tomu, že s tím leze do postele - to ale nepomáhá ani člověku ani počítači. Pokud chcete na cesty, do školy atd, pak repase není problém - jsou firmy se zárukou. Například tento kousek se mi líbí - device.cz/...
Pokud to má být PC domácí, je zbytečné kupovat NTB - levnější a rozumnější je koupě stolního PC s pořádným monitorem - za desítku máte super kousek pro vaše účely, přitom případné vylepšení nebo servis vyjdou výrazně levněji.
Proč notebook? Budeš jej přenášet? Pokud ano, pak vyhoví tvým požadavkům každý s obrazovkou 15,6", i v ceně do 10.000,-Kč.
Jinak je pro pohodlnější ovládání a mnohem větší monitor výhodnější stolní PC.
Pokud přesto notebook (bez přenášení), pak bych volil s úhlopříčkou 17".
Parametry jsou velmi podobné, snad bych jenom volil větší disk. Bral bych to, co se mi zalíbí, značka dneska už celkem nic nenapovídá. Je to taky trochu o štěstí na kus.
Pokud NTB, tak by měl obsahovat i3 procesor, ostatní je na vlastním vyběru.(hlavně nebrat cokoliv s písmenem N3xxx nebo AMD)
Pokud 17" uhlopříčka, tak bych se pozastavil nad tím, proč jediné LENOVO se vejde s procesorem intel i3 do 15K kategorie a ostatní výrobci ne.
Ale to je každýho věc, zda si koupí výrobek fy Lenovo, který je poslední dobou spíš více (méně) poruchový a o ne-podpoře je škoda mluvit.
Někdo má rád holky, jiný vdolky.
Je to na vás.
s i3 a 17" displejem v ceně do 15k jsou u nás k dostání zařízení od různých výrobců. Je tam HP, Acer a právě tebou zmiňované Lenovo. Ono nabídka 17" notebooků je obecně slabší a není o ně takový zájem, spíše to bude tímto.
Notebooky Lenovo patří na našem trhu k jedněm z nejkvalitnějších. Z čeho tak soudíš? A o jaké nepodpoře mluvíš? Zkus to rozvést. Lenovo má v čr kvalitní servis, který opravuje běžně do 15 prac. dní.
Díky všem za Vaše názory a rady. Jsou v nich informace, které bych si jinak ani neuvědomila. Stačil by mi asi nějaký repasovaný, ale moc k tomu nemám důvěru, aby to nebylo sice levné, ale draze placené. Obzvlášť, když se v tom nevyznám. A určitě se (na Vaše doporučení) vyhnu i hypermarketům a podobným prodejcům.
Ještě jednou děkuji
N.
Pokud není nutný NTB, tak za 15K máte 2 x výkonnější počítač i s velkým monitorem 22", což je oproti 17"displei rozdíl a navíc to nebude kurvítko na 2 roky, které nejde opravit.
např takto i s kamerou, která má i reproduktor, pokud byste chtěla Skypovat, jaký disk zvolíte je na vás - zda rychlejší a menší SSD, nebo klasický, větší pomalejší HDD 1TB - to máte za 15K. (bez kamery ještě levněji)
na CZC.cz vám to zdarma sestaví a nainstalujou operační systém, jen je potřeba to uvést v objednávce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.