Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrychlení zapínání PC

Od: black* odpovědí: 7 změna:

zdravím , chci se zeptat , vím že jde zrychlit zapnutí PC , při tom bootování hned jak se zapíná PC , jenže nevím jak , mohl by někdo napsat stručný návod? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dá se zrychlit nastavením v BIOSu. Více napoví obrázek:

yoreparo.com/...

praivo*

Ne každý BIOS má tuto volbu, zvláště dnes.

doplněno 24.11.12 22:34:

Já ji na počítači *2010 nemám... ten BIOS na fotce taky není nejnovější.

A já bych naopak otočil. Právě dnes tuto volbu má snad každý BIOS. Zapnutím této volby se přeskočí testování komponent počítače. Když s nimi nejsou problémy, tak nač je při startu stále testovat, že. Vzhledem k narůstající kapacitě operační paměti by testování mnoha gigabajtů zbytečně zpomalovalo spuštění počítače.

tomasgulas

To bych netvrdil. Veškeré servery u nás, ať už naše nebo zákazníků, tuto volbu mají. A to je panečku nějakých typů. Nemusí vypadat nebo se jmenovat ta volba stejně, ale je tam.

hodnocení

1x

Jedna z možností zrychleného startu počítače je nevypínat, ale uspávat na disk.

tomasgulas

Přesně. Ale ještě lepší je uspání do paměti. Zde je však velká šance, že mu bude něco blbnout. Jde o to, jakou má Windows podporu ACPI a o konkrétní železo. Mně to funguje ok již x let, ale třeba kamarádovi se vše vypne, jenom mu stále jede větrák na grafice *smich*

hodnocení

0x

Kromě nastavení bootu také vyčistit a defragmentovat disk, vybrat programy po spuštění (jen ty nejdůležitější-plno se jich spouští zbytečně), upravit vizuální efekty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]