Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
nedávno jsem zakoupil notebook Lenovo IdeaPad 700-15ISK. Notebook se nepřehřívá. Ventilátor neběží stále, ale zapíná se pravidelně zhruba co 2min pro dochlazení. Někdy se ale spíná častěji.
Dle programu speedfan je normální klidová tepltota CPU okolo 32°C. Jakmile ale např. spustím nějaký program a zatížím CPU, hned se sepne na 5s ventilátor, aby snížil teplotu zpět na tu normálmí. Někde jsem se dočetl, že chybou této modelové řady jsou právě nízko nastavené mezní teploty.
Setkal se s tím někdo také? Nevím, jestli si na to zvyknu - začíná to být spíš otravné.
Díky.
A jaké jsou teploty při déle trvajícím zatížení? Můžeš sem dát i screenshot správce úloh s kartou výkon v momentě, kdy se tohle děje?
Vojta, Lenovo Ambasador
Při běžném používání ( word, prohlížeč,zapnutí programu) se dochlazují jenom špičky při změně zatížení ( např. Facebook - rychlé rolování , kdy se prolínají gify, videa apod..) - zatížení vzroste na 2-3s, teplota skočí ku +-38°C a už se to 5-10 sekund dochlazuje. A zase klid.
Tady je obrázek výkonu : postimg.org/... ( to jsem zkoušel zrovna při rolování ve Facebooku).
V podstatě zbylé 2/3 grafu vyobrazují rolování ve Facebooku ( Mozilla, Opera). Stejná situace se děje pri sepnutí nějakého programu ( word, skype). Opět se ta špička zatížení dochladí 5-10s a pak klid.
Teploty při trvalém zatížení jsem zkusil demonstrovat v 3DMark 11 Basic free editon. Běžel zhruba 7 minut. postimg.org/...
nechápu o co jde, ventilátor se mi taky netočí jen občas, Lenovo ThinkPad a jsem rád, že se stroj uchladí bez něj, když očas zafouká tak se nehroutím...
Mně prostě sepnutí ventilátoru na 5-10s řádově klidně 2x nebo 3x za 2 minuty prostě nepříjde jako občas Raději bych uvítal, kdyby se ochlazoval třeba minutu v kuse a né se furt zapínal a vypínal. V zátěži se chladí dobře, to jsem zmínil. Ale pouhé zapnutí wordu nebo prohlížeče a už se ventilátor rozběhně na 5s?
Zhroutit se z toho člověk opravdu nemůže.. jen to může být otravné Jestli máte ty zapínací a vypínací cykly stejné, tak tedy díky za Váší zkušenost
zkusím to trochu zdůvodnit, měl jsem NB Fujitsu Amilo 5530 nebo tak nějak, už nevím,,...ten topil jak kráva, že se na něm mohlo ohřívat jídlo, větrák fučel furt naplno, odešla 3x základní deska, prodejce zbankrotoval. Takže velká prosba přímo na firmu, zachovali se dobře, vyměnili za Fujitsu AH 530, topí podstatn ěméně, fouká podstatně méně, ale byl už jetý. Nicméně slouží dobře, nicméně v létě hřeje taky docela dost a funí nonstop naplno.
No a nyné mám to co jsem psal, je repasovanej po dvouletém pronájmu. Po zapnutí nefuní, nehřeje, kdy si foukne ani nevím. Takže proto se podivuji nad vašem "problémem". Takže mám NB dva.
No vidíte, Vy říkáte, že když foukne, tak to tom ani nevíte Já ano.. ale pořád jsem se od Vás nedozvěděl, jestli se Vám také spíná tak často, jako mně. Jenom teda, že o tom ani nevíte, když si foukne. To je ale subjektivní názor. Já on něm také nevím.
Teda do té doby, než se v průběhu minuty sepne dvakrát. Jinak mi příjde tichý, notebook se nepřehřívá. Celou dobu jsem mluvil o tom častém spínání za účelem dochlazování. Asi si na to zvyknu, protože výkonově mi tento vyhovuje a dražší nechci.
A mohl byste mi napsat konkrétní model vašeho ThinkPadu? Rád byh si obrázek udělal sám Přeci jen jiné parametry, jiná modelová řada ( navíc ThinkPad je ve světě IT mnohem proslavenější).
no já ho prostě jednak nehlídám a druhak neslyším spínat, tedy nevnímám že bynějak intenzivně zafuněl
tak vygooglit asi jo ale pro neangličana nic, moc
Díky za reakci Nemám to moc s čím srovnávat. Pouze jsem to porovnával s jediným kolegou, co má Dell. Nicméně tohle srovnání nemá váhu, protože jeho stroj byl témět 2x dražší a výkonější. A ventilátor se sepnul např. co 20-30 minut.
ještě mne napadlo jak je ten stroj starej, jestli by nechtěl buď vyčistit chladič stlačený vzduchem, nebo přepastovat procesor..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.