Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program - databáze

Od: eva* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

znáte nějaký dobrý program pro vytváření databází, kam se dají vkládat obrázky a je v něm možnost vkládání odkazů?

Děkuji za všechny odpověďi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
tohle všechno zvládá i Excel.

hodnocení

0x

Dobrá česká databáze je 602SQL 8.1. Je zdarma a je v češtině.

http://602sql.odkaznik.cz/download

video manuály:

Jiné video návody:
https://www.youtube.com/user/vyukaprogramu/videos

nikdo*
hodnocení

0x

Když databázi, tak databázi. MS Access. Ale není zadarmo. Pro domácí využití je to v rámci licence na MS office. Pro firmní použití už musí být zvlášt licence.

doplněno 18.02.17 12:57:

Ronyx: Zvládá, ale brzy narazíš na některé nepřekonatelné problémy.

ronyx*

To asi možné je, ono taky záleží na tom, co kdo žádá a potřebuje.
Osobně jsem se právě Excel naučil používat jako takovou evidenci - v některých případech právě i s odkazy a vloženými obrázky. Jsem pc samouk (nemám žádný kurs, žádnou školu, pokud tedy pominu rekvalifikaci na základy Autodesk Invertor), Excel (stejně tak jako další programy) jsem se učil (a stále učím) sám metodou pokus - omyl (takže profík by nad tím asi občas kroutil hlavou), ale většinou se časem dostanu do stadia, kde jsem to chtěl mít. Pro mne bylo naučit se aspoň trochu excel nutností, zkoušel jsem se svépomocí naučit právě ten Access, ale i přes koupi potřebné literatury a nemálo stráveného času učením jsem prostě nepochodil, nepřišel jsem na to, jak s tím dělat. A nikoho, kdo by Access uměl ve svém okolí nemám. Takže proto Excel. navíc jsem zjistil, že občas je to trochu krkolomné, ale dá se v něm udělat ledasco.

access

Jistě v Excelu se nechají udělat kompletní programy to ovšem chce hluboké znalosti pomalu strojových příkazu a Visuál Basic. Je to tabulkový kalkulátor. Acess se nechá zvládnout i bez Visual Basic. Tím se nechá program jen vylepšit. Navíc po internetu se nechá nalézt spousta modulů zdrojového kódu do aplikaci v Adrese. Jistě v Excelu by se taky nechaly použít. Taky pracuje s Visual Basic

hodnocení

0x

Řekl bych, že paní potřebuje něco na ukládání obrázků a odkazů. Tím pádem to nemusí být to, co se v řeči ajťáků nazývá databáze. Čili Excel bohatě postačí a nebude se muset nic moc učit.
Ono - mimochodem - cpát obrázky do té "ajťácké" databáze je dost velký nesmysl.

access

Když tomu někdo nerozumí, je lépe pomlčet. Obrázky se nechají uchovávat i jinak. Třeba v krabici pod postelí

Když budete ládovat do databáze desetimegové fotky z dovolené, půjde to. Do některých. Některé jsou na takové ptákoviny i specializované. Má to ovšem tu vadu, že až si ta databáze ustele, přijdete o všechno. Pokud budou v databázi jen odkazy na soubory, o nic nepřijdete, můžete snadno zálohovat a databáze bude databáze.

access

Nefylozofuj. Fotka je objekt. Databáze pracuje s tabulkami, objekty, video soubory, audio soubory. Co si vzpomeneš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]