Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
za jak dlouho se naučím psát všemi deseti? Minule jsem absolvovala takove to psaní všemi deseti co si stáhnete do kompu. Seděla jsme nad tim snad 14 dní nosntop ale ani jsme to nedokončila.
Naučit se psát všema deseti je běh na dlouhou trať, a to více než za měsíc. Učila jsem se denně, přes 8 hodin, poctivě, nešidila jsem. Začala jsem psát za půl roku. Bylo to rozčilování, klení a nervy, protože to opravdu ze začátku hodně nejde, a opravdu se nesmíte dívat. Nesmíte šidit a opravdu se nedívat atd. Jenom vás ubezpečím, že všichni mají stejné začátky, jak ve škole, nebo vy doma na PC.
Kdo chce se to naučit, a je poctivý sám k sobě, protože se to chce naučit, vytrvá a nepodvádí.
PS: Jsem zrovna případ i váš - samouk doma na PC. Dneska píšu, koukám na monitor, je to super, a vážně to stojí za to. Když přepisuji text, koukám do textu a píši. Nemusím se vážně hlídat, koukat atd. protože to mám opravdu v rukou.
Hlavu vzhůru, nebojte, to půjde. I já se naučila.
Nejtěžší je se prokousat první (střední řadou) na které se začíná. Ze začátku píšete f mezera f mezera a d mezera atd. Ale jakmile se tímto prokoušete, přibíráte postupně písmenka, pak už dokončením první střední řady, píšete slova a to je zábavnější. I v dalších řadách.
Jinak souhlasím s tím, jak tu bylo napsáno: pokud nebude psát tak často, je nutné psaní všema deseti stále udržovat a opakovat, aby jste nezapomněla. Já píši denně, tak nemusím. Mám trénik opravdu hodně a každý den.
Opravdu hlavu vzhůru, zatnout zuby, první řada je nejtěžší, ale půjde to. Jenom musíte opravdu chtít a vydržet.
Ještě bych vám poradila při psaní, si to pořád potichoučku diktovat. Říkat ne v duchu, ale potichoučku nahlas. Naučíte se to rychleji a lépe si to zapamatujete.
Za 10 mesicu se klidne naucis 2 klavesnice.
Ve skole jsme se ucili ruskej prstoklad a po zruseni Varsavsky smlouvy evropskej prstoklad.
Akorad uz nevim jestli byl qwerty nebo qwertz. Sneska uz deseti stejne nepisu..
Já zvládla 400 úhozů za minutu po roce ve škole. Hodina týdně + něco málo doma. Měla jsem ale průpravu z klavíru. Ne že by hra sama něčemu pomohla, ale prsty jsou zvyklé se učit, začít krátkými pomalými úhozy a postupně automatizovat a zrychlovat.
Chce to cvičit často a klidně méně. Ale často. Nechtít to hned. Nechat tomu čas. Nezrychlovat, dokud je velká chybovost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.