Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí hardisk

Od: blk88 odpovědí: 6 změna:

dobrý den, prosím chci se zeptat-kamarád, mi říkal, že má externí disk. u toho disku prý vede kabel, jako u flash, ale na konci se ten kabel rozdvojuje a jsou tam k připojení flash usb. prý neví jaká tam je funkce těch kabelů-to dvojité připojení. a že to nemůže připojit k tv-neví si rady. tak bych vás prosím, chtěl požádat o vysvětlení-děkuji! přeji hezký den!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Jeden konektor USB je na data a druhý slouží pro napájení. Mně u NB stačí zapojit jenom jeden, ale v PC musím mít zapojené oba.

doplněno 09.02.17 14:20:

Ano, některé USB jsou na stejném drátu a proto musím mít jeden zapojený do bedny vpředu a druhý vzadu.

hodnocení

0x

Takže pro připojení k TV je třeba do druhého USB připojit napájení (nabíječku k mobilu, tabletu atd.) Stejně tak by to mělo být u toho PC. Odběz z USB je omezený a to, že zapojím do jiné zdiřky nic moc neřeší. Co když je to paralelka na stejném drátu? Proto etot zavut "externí" napájení.

TO NE! Napájecí konektory jsou u obou USB navzájem propojeny a spojovat paralelně dva různé zdroje napětí není rozhodně rozumný nápad.

doplněno 09.02.17 14:19:

@elektro77: ne, nedostal ;)

elektro77

hlavně paralelním spojenímbys dostal 2násobné napětí...

elektro77

chyba, trochu jsem tam zmotal paralelní a sériový, ts jsi možná zmotel etot zaval

hodnocení

0x
Posílí to napájení. Disk by se nemusel roztočit. Některé porty to zvládnou jen z jednoho kabelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]