Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění virů a jejich akcí

Od: eklak odpovědí: 2 změna:

hledám nějaký způsob, jak v systému najít viry a aby mi to ukázalo, co ty viry mohou dělat, čím se vyznačují, jejich nebezpečí a akce. Nějaký katelog. Aby to umělo nasát data buď z běžícího systému, nebo, když tam zadaám soubory nebo záznamy v autoruns, tak aby mi je to ukázalo v katalogu. Nebráním se taky metodě č.2, kdy si by ten nějaký program proskenoval disk(offline i klidně) a ukázaly výsledky.

Nechcce se mi všech 15 souborů pracně hledat , navíc je možné, že mají nějaké vztahy mezi sebou (downloader, monitorovací služba, nějaký idle worker...) ,nebo že 1 malware je na více místech

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vzal bych v úvahu HiJackThis.

eklak
hodnocení

A ještě tedy, které weby jsou renomované, že opravdu obsahují dobré informace o většině virů (třeba zda se nadrátuje do shellex, mění volání systémových api, kde je persistován, co aktivuje jeho činnost, zda a jak se skrývá). Co jsem koukal, tak eset je dobrý, ale také tam třeba u některých virů není nic napsáno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]