Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje chytrý fup(nezpomalí mail, web)

Od: pomalyinternet odpovědí: 5 změna:

Jak funguje chytrý fup od o2 a asi i u jiných firem? Například když je fup směšných 2GB, tak se zpomalí na předpotopních 256kbps. Ale chytrý fup údajně NEzpomalí " prohlížení webu, práci s e-maily ". "Omezíme pouze streaming (iTelevize, youtube, stream.cz apod.), stahování (uložišť typu Rapidshare, ulož.to atd.) a VoIP ".

Jakým způsobem jsou tyto pravidla, co se zpomalí, implementována? Jaká jsou kritéria? Port / vybrané servery / protokol / nějaký aktivní/dynamický shaping (pokud datový burst trvá déle než x sekund)

Zajímá mě tedy, jak udělat, aby nedošlo ke zpomalení? Pokud použiji, VPN, proxy (jaký level proxy /web/http/socks/vpn), youtube?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
to ti predpokladam operator nerekne, kazdy muze mit jine techniky jak filtrovat provoz.
jarina
hodnocení

A kdo z vás to ví?

111®

aby to mohl vůbec filtrovat, musí špionovat pakety, kam mají namířeno. Buď ho pozdrží, nebo zruší. To že ho zruší je vlastně pozdržení, páš se bude opakovat, a vytvoří se tak chybovost, a jak je chybovost velká sníží se přenosová rychlost za účelem spolehlivějšího přenosu, což se může opakovat několikrát. Nahoru ale všechna zařízení rokovat neumí, takže pro obnovení je pak nutný restart, takže se dálkově restartuje modem. a bude chvilkový výpadek.

pomalyinternet
hodnocení

mě spíš nezajímá technicky popis realizace, ale nějaký seznam/katalog "závadných" webů či služeb,a aby z toho šlo zjistit, co půjde a nepůjde a jak to obejít (tím, čeho se cenzura nedotkne)

111®

tak tohle mne netrápí..ono aby to fungovalo tak se to zpozdí všechno, jen to v reálním čase neníí vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]