Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotomontáž - objekty z více fotek - 1:1

Od: libor007® odpovědí: 5 změna:
Přátelé, omlouvám se za název tématu, nenašel jsem výstižná slova. Potřebuji občas udělat fotomontáž - uvedu vymyšlený příklad - vyfotím auto, stáhnu fotku střešního boxu z netu či jen vyfotím. U obou znám reálné rozměry a potřebuji tyto objekty převést na jedno shodné měřítko. Po složení výsledné fotky budu mít auto s boxem v reálném náhledu. Jak na to nejjednodušeji? Používám gimp, stačí mi ale obecně princip řešení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Transformace vrstev, režimy výběru, správně provedený ořez, jeho prolnutí. Dále režimy prokládání vrstev atd... Nástrojů je tam mraky a jejich režimů ještě více. Ale stejně to bude nereálná fotografie. Jestli umíš v GIMPU přimalovat jen tykadla a kníra štětcem, tak se budeš muset učit a ne že jednoduše :)

Na: linuxsoft.cz/...

doplněno 01.02.17 07:26:

Ještě tam máš nástroj měřidlo. Zvolíš dole jednotky a měříš abys měl stejný poměr auta a boxu. Samozřejmě na vrstvě to nebude reálné, protoře bys musel auto vyfotit 1:1-to bys musel fotit na čip velikosti plátna v kině :), ale rozměr auta znát budeš (nebo si tam při focení dej pravítko) a kalkulačku máš... Prostě improvizuj.

Fotomontáž - objekty z více fotek - 1:1

hodnocení

0x

Použij vrstvy.

Spodní vrstva bude to auto, horní vrstva bude bude ten box (oříznutý tak, že všechno kolem bude průhledné). Pak můžeš tou horní vrstvou - boxem - šoupat po té spodní, měnit rozměry, odstín, natahovat, zkracovat, pootáčet...

Aby to vypadalo aspoň trochu reálně, musí být auto i box focené pod stejným úhlem. Rozměry, osvětlení, odstín, všechno v gimpu nějak uděláš, ale úhel pohledu zpravidla neojebeš.

hodnocení

Chlapci, nejde mi vůbec o hyperrealistickou fotomontáž a s vrstvami pracovat umím. Jde mi o to sladění správné velikosti. Viz uvedený příklad - chci vidět, jak by box vypadal rozměrově na autě. Takže sjednotit na základě informací měřítko do stejného poměru velikosti a pak spojit spojit dané vrstvy... Zkusím to měřítko...

Tak jestli má auto čtyři metry a na obrázku zabírá na délku 800 bodů, box má 1.5 metru, na kolik bodů ho musím zmenšit? Na 300. Trojčlenka :)

vykuk*
hodnocení

0x

doporučuji počkat u silnice na vhodné auto s již boxem na střeše, myslím si, ýe vám to zabere méně času :)

ale vážně, pracovat s fotkama není věda, ale musí se ovládat danný program na 100%.

já se vždy piplal s přechody mezi vloženými částmi a neznale měnil barvy a výsledek nebyl nikdy nic moc.

Najdou se pdf knihy o těch programech, ale mají dost stránek

držím palce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]