Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem zapojoval repráky (jsem si jistej, že jsou správně), nastavil jsem zvuk na 5.1, ale jedou jen dva repráky, at už pustím hudbu nebo film. Na Windows XP to jelo samo a v pořádku, jen ted s tím mám problém na Win 7. Když spustím test, tak jedou všechny. Můžete mi, prosím, poradit, jak je zprovoznit, aby jely všechny? Ale potřebuju to napsat jak pro blbce, jelikož se v tom zas tak nevyznám
(Na netu jsem samozřejmě hledal, ale myslím, že tam nepomohli ani těm lidem, kdo si o to psali) Ještě jsem zkoušel stahovat Realtek HD, což tam psali často, že se to nastavuje přímo v tom, ale i když to instaluju po třetí, tak to nemám nikde v počítači, jen ten instalační soubor :D A je to značka Genius, jestli to na to má nějakej vliv :D Ale přesnej název nevím, nejsou to moje repráky, ale kamaráda.
Předem moc děkuju za pomoc
Možná bych měl zkusit nainstalovat ovaldače (i když si myslím, že mám nejnovější), jen je problém na stránkách AMD něco najít (AMD High Definition), takže nevím, kde vzít ovladače, když nejsou ani na oficiálních stránkách.. A když dám nějakej autodetect, tak to píše, že to nemůže pokračovat kvůli nepodporovanému grafickému hardwaru (?), přitom mám ke grafice (hd5450), stáhlý nejnovější ovladače, tak fakt už nevím :D Ty Windows 7 jsou fakt hrozný, všechno musíš stahovat, nastavovat.. Ne jak na Win 10, tam mi všechno jelo ze začátku a nemusel jsem ani ovladače žádný stahovat, protože se stáhly..
Jakou máte grafickou kartu? U ovladačů GK bývá i ovladač zvuku - ono vše souvisí se vším... Ovladače GK přímo od výrobce, ale ne jen "driver"jednoho HW, ale třeba u nVidia celé "experience"- tj. balík...
Je to stará mrcha - určitě bylo původně s XP... zkuste ovladače Realtek AC 97 Audio Driver for Windows 7
realtek.com/... nejde? Jakou máte základní desku? U některých se musí instalovat jiný typ ovladačů - chtělo by to napsat základní desku - model.
Já se musím na pár hodin odmlčet...
Ati Radeon HD5450. Stahoval jsem před chvílí ze stránek AMD nějakej Crimson nebo něco tak, ale nainstalovalo se jen něco se hrama, nějaký Game evolved, což je uplně k ničemu. Už nevím, co s tím, zkouším tu všechno od včera, pořád hledám na netu něco, ale ty lidi k tomu nenapíšou návod, ale jen na co máš kliknout, ale kde to hledat, to už nenapíšou..
Jinak tam je AMD Catalyst CC (nedělám to na svým ntb, ale na pc kamaráda a on tam má ty Win7, jenže ja na to nejsem zvyklej.. já mám totiž win 10 v němčině)
Nejde to nainstalovat, at už ze stránek realtek nebo od jinud. Píše to, že to nemůže ověřit vydavetele a dál mě to nepustí, i když dám "přesto nainstalovat tento software".. Nebo se to snad pouští přes něco jinýho, než setup.exe? (Je to zazipovaná složka). A děkuji za pomoc
Ano, odtam jsem to stahoval.. A neexistuje něco podobnýho, jako tohle, kde se to nastaví? Někde jsem přečetl, že jen stačí bud v tom programu, co jste mi poslal, nebo i jinde, zaškrknout "6 channel mode for 5.1" nebo něco v tom smyslu A prý by to mělo jet, když při testech ten zvuk jede ze všech repráků
Zatím zkusím sám něco najít
A ještě jednou moc děkuju!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.