Nejste přihlášen/a.
Ahojte, mám dotaz. V mém vyhlídnutém noťasu je HDD který má 5400 otáček a jen zřídka jsem našel, který by měl 7200 otáček a to i v drahších kusech. Je to v tom velký rozdíl? Díky
Tak logicky, ším vyšší otáčky, tím rychlejší disk, ale i spotřeba el. energie. Proto se do notebooků dávají disky s nižšími otáčkami kvůli výdrži akumulátoru. Disk je mezi největšími žrouty proudu.
Takže když má HDD 5400 otáček, pořád funguje svižně? Četl jsem, že je to opravdu pomalé. Nerad bych koupil špatně.
Exaktně je to měřitelné laboratorními přístroji anebo při nějakých náročných procesech možná. V běžné praxi ne.
120ot. /sekundu a 90 ot./ sekundu není zase tak dramatický rozdíl. U mě zvítězila nižší spotřeba, stejně většinu času dělám v nenáročných programech...
Co zrychlí počítač je zakázaní startovaní služeb a procesů, které nejsou potřeba.
Znáte to, čím máte systém déle, tím se stává pomalejší a pomalejší. Takže pravidelně čistit.
Svou režii si vezme i antivir, který běží "na pozadí" .
Vzhledem k tomu, že hry hrát na tom ntb nebudu a budu jen prohlížet net, dělat prezentace, popřípadě něco malého v gimpu či úprava fotek. Tak si myslím, že by ta 5400 mohla stačit, jak si pročítám vaše komenty. A ještě občasně sestřihnout nějaký videjko, ale to zvládl i můj noťas s 1GB RAM a intel Atomem N2600.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.