Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba PC na hraní do 10tis

Od: vykuk* odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat, zdali by se dalo složit nové levné a později rozšiřitelné PC na hraní, ale nyní bych mohl dát jen 10k.

Asi se moc neušetří, ale použil bych big tower co mám doma, ale zdroj je nevyhovující.

Rád bych (vím, že cena to možná nedovolí) procesor s paticí 1151, RAM lépe ddr4 nad 4GB včetně, grafiku s ideálně 2GB a NVidia.

Doufám, že se moc tím nebudete trápit, protože požadavky mám asi nesplnitelné.

Případně mi doporučte vaše řešení. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petang*
hodnocení

0x
Boužel máte na dobrý pc potřebujete min 15tis

hodnocení

0x

herní základ:

czc.cz/... (viděl jsem akci za cca 1560-... možná ještě bude na jiném webu

czc.cz/...

czc.cz/...

krabice a zdroj starší... - není problém, pokud má zdroj 400W, stačí na slabší grafickou kartu... rozhodně na další věcičky...

czc.cz/...

Jsme na 8000,- - to je jen herní základ, teď potřebujete grafickou kartu - tj. pro hry minimálně czc.cz/...

a to už je přes 12 litrů...

herní GK se dají koupit i na bazarech, ale lidi neví, co by si řekli... bývá to za rok starou kartu i 90% ceny nové... to nestojí za to riziko

vilik*
Jmlc, souhlasím s Vámi až na drobnosti.
A to zdroj. Kvalitní zdroj bych v PC prostě nenechával na potom.
Nějaký Seasonic bude stát tak do patnácti stovek. A ty bych ušetřil třeba na HDD. Koupil bych obyč. WD za 1500 a SSD bych vynechal, nebo koupil později.
Já osobně si PC zapnu za přibližně minutu, jednou denně mi to nevadí a ve hře rozdíl nepoznám.
Další drobnost, spíš kosmetická, vybral bych jinou značku desky a grafiky. Ale to už je na osobních preferencích.

hodnocení

0x

PC za 10 tisíc je tak na Outlook a Excel s integrovanou grafikou. Na hraní her určitě ne. Pokud se má v budoucnu rozšířit (můj názor je, že hranice je tak max. rok), chce to nakoupit pořádné základní komponenty, tzn desku, zdroj a procesor (min i5), plus nezbytné věci bez grafárny a to vyjde tak na těch deset. Souhlasím s tím ,že pokud není na disk a má se volit jeden, tak zatím raději HDD.

asitakhle

jj.

Za deset základ a než se koupí grafika, tak jet na integrované grafice.

P.S. Ještě nevíme jaký OS chce uživatel použít, pokud KabyLake tak by bez W10 mohl být problém.

Nějak nechápu ty stresy s užitím KabyLake a jiného než W10 systému. Všichni mne tím strašili - mám zmíněnou desku, procesor - tj. Kaby - a WIN7 šlape jako hodinky...

Může mi někdo - třeba i @asitakhle - vysvětlit, proč by měl být problém s touto verzí? Viděl jsem něco o "nepodporování", ale vyskakovalo mi to jen pro poskytovatele streamTV - resp. jedné firmy, co umožňuje TV on-line sledovat...

Díky

hodnocení

0x
Za tu cenu jedine bazarove, ale to je risk. Vzdyt cca 1/2 vaseho rozpoctu stoji mainstreamova herni grafika! P.S.jak tu zaznelo, na zdroji bych urcite nesetril, bral bych Seasonic nebo Corsair, vykon podle komponent, min 500w

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]