Nejste přihlášen/a.
Jak vyčistit vnitřek PC od prachu - vysát nebo vyfoukat vysavačem?
Zdravím, já vždy beru vysavač, ale bacha, aby jste nevytáh z desky nějaké součástky ha ha ha
dělám to tak jednou do roka a jedna bedna mi běhá už cca14 let. Tak asi ten prach není tak škodlivý, protože je v něm jak v mlýnici.
Nebouchnout náhubkem do ničeho a na nic nechatat (eventuální statická elektřina).
Se spreji nemám dobrou zkušenost. Za prvé to není vzduch ale butan nebo co a za druhé, zpočátku to fouká pěkně, ale po minutě vlivem prudkého poklesu tlaku a tím pádem ochlazení média proud slábne (expanzní efekt jak u lednice). Zůstane půlka ledové lahvičky s tlakem jako když foukáš z huby. K ničemu.
Záleží na typu PC - u některých zakoupených jako celek může být "plomba" a porušením plomby ztratíte záruku!
Obecně však stačí vysavač a štěteček - nedotýkat se pevnou částí základní desky... Pro vyčištění větráčků je lepší stlačený vzduch a vyfouknout, ale k tomu je dobré mít vysavač puštěný vedle, aby ten prach nebyl pak všude
jo to mne napadlo, když to tak čtu u kolegů, že by bylo dobré vysávat vypnuté - tj. ze zásuvky ... jen tak mimochodem...
V týdnu jsem rozmontoval zdroj počítače - cca. 10 let starý. Bylo tam bordelu, jako v myším pelíšku - vysáto, vyfoukáno kompresorem, tradá - opět krásně jede, tichý a spolehlivý... . Ale stačí to profouknout někde v garáži kompresorem s nástavcem na foukání balonů - to je síla, pročistí parádně...
Vyfoukat stlačeným vzduchem, mají v každém autoservisu. Vytáhnout hadici z dílny ven a pořádně vyfoukat. Souhlas s přidržením rotorů ventilátorů ať se netočí, zničili by se.
Vysavač má nevýhodu v malé účinné vzdálenosti. Jinými slovy, aby jste něco vysáli, musíte po tom skoro šudlat kartáčem a pak hrozí poškození.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.